Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului: 'Ediţia a treia a programului Start-Up Nation va fi lansată în perioada aprilie-mai'

www.aippimm.ro
start-up nation

Ediţia a treia a programului Start-Up Nation va fi lansată în perioada aprilie-mai, conform termenului avansat, aceasta reprezentând "o prioritate imediată", informează Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului.

În acest sens, secretarii de stat Lucian-Ioan Rus şi Florin-Sergiu Dobrescu au reiterat, în cadrul unui dialog, rugămintea ca persoanele interesate să transmită propuneri, sugestii şi opinii pentru definitivarea procedurii de implementare, care se află în prezent în dezbatere publică.

Conform sursei citate, la sediul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului au avut loc marţi, 8 martie, două şedinţe consecutive, prima cu reprezentanţii industriei turismului, următoarea cu cei ai mediului de afaceri românesc, potrivit Agerpres.ro.

Întâlnirile fac parte din programul de consultări lunare, stabilit pentru fiecare zi de marţi din a doua săptămână a lunii cu scopul de a întări prin dialog parteneriatul public-privat. Discuţiile au fost prezidate de secretarii de stat Lucian-Ioan Rus şi Florin-Sergiu Dobrescu.

"În cadrul primei runde de consultări, a fost urmărit şi discutat îndeaproape calendarul de acţiuni agreat pentru dezvoltarea şi promovarea turismului românesc. Suplimentar, printre punctele aflate în dezbatere s-au regăsit şi facilităţile fiscale, acordate drept compensaţie pentru pierderile suferite ca urmare a efectelor pandemiei Covid-19, precum şi modalităţile de protecţie a mediului de afaceri de profil şi nu numai în faţa creşterii preţului la energia electrică şi gaze naturale", se menţionează în comunicat.

Potrivit reprezentanţilor ministerului, cea de-a doua întâlnire s-a concentrat asupra programelor pe care ministerul le va implementa anul acesta.

"O prioritate imediată este ediţia a treia Start-Up Nation, care, conform termenului avansat, va fi lansată în perioada aprilie-mai", se mai precizează în comunicat.

Totodată, un alt subiect important care a fost adus în discuţie pe agenda ambelor întâlniri este impactul pe care conflictul din Ucraina îl are asupra activităţilor economice locale, realizându-se o scurtă inventariere a celor mai pregnante dificultăţi cu care antreprenorii români încep să se confrunte ca urmare a situaţiei geopolitice.

"Cu toate acestea, a fost subliniat mesajul că România este o ţară, precum şi o destinaţie sigură, fiind aplaudate şi încurajate iniţiativele private de a veni în ajutorul refugiaţilor", susţin reprezentanţii ministerului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.