Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Apărării al Rusiei a comentat declarația Pentagonului referitoare la incidentul din Marea Neagră în care a fost implicată nava 'Defender'

vestidinrusia.ro
Moscova. Clădirea Ministerului Apărării din Rusia

Declarația secretarului de presă al Pentagonului, John Kirby, referitoare la incidentul din Marea Neagră în care a fost implicată nava britanică ”Defender”, oprită cu focuri de avertisment după ce a pătruns în apele teritoriale ale Rusiei, este o încercare de a nega evidentul, a comentat Ministerul Apărării al Rusiei, scrie cotidianul Izvestia.

Kirby declarase, mai devreme, că instituția pe care o reprezintă consideră ”un exemplu de dezinformare” din partea Moscovei informația privind focul de avertisment tras pe direcția de deplasare a navei.

În replică, general-maiorul Igor Konașenkov, reprezentantul oficial al Ministerului Apărării al Rusiei, a afirmat că ”eșecul epic al acțiunii provocatoare a distrugătorului britanic va rămâne pentru mult timp o pată aromată pe reputația Marinei Regale Militare”.

”De aceea nu sunt surprinzătoare încercările febrile ale oficialilor de la Londra și ale secretarului de presă al Pentagonului, John Kirby, de a nega evidentul, calificând totul drept dezinformare, chiar și după ce Rusia a dat publicității înregistrarea video cu focul de avertisment și cu dovezile directe ale echipajului distrugătorului britanic”, a subliniat Igor Konașenkov.

În același timp, general-maiorul a arătat că, în calitatea lui de fost contraamirat, Kirby ar trebui să știe foarte bine că, pentru forțele armate ruse ce apără cu strășnicie securitatea Crimeii, ”Defender” este, în orice punct al Mării Negre, ”doar o țintă grasă pentru sistemele anti-navă ale Flotei din Marea Neagră”.

În acest sens, conform textului comunicatului, instituția a cerut Pentagonului și comandamentului Marinei Regale Militare, care-și trimit navele în Marea Neagră, «să nu-și pună inutil soarta la încercare, fiind la cheremul amiralilor ucraineni – ”amirali ai unei flote de țânțari”, ci să se ghideze după rațiune».

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.