Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Apărării Naţionale: 'Bacul de Galaţi a făcut, în medie, 27 de curse zilnic și a avut o defecţiune minoră'

mapn ministerul apararii nationale armata

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a venit, joi, cu precizări referitoare la funcţionarea bacului militar de la Galaţi, arătând că acesta a realizat, în medie, începând cu 11 iunie, 27 de curse zilnic şi a avut o defecţiune minoră care a fost remediată.

"Bacul militar a fost instalat la punctul de trecere Galaţi - I.C. Brătianu sâmbătă, 11 iunie, prima cursă fiind realizată în jurul orei 17,00. În aceeaşi zi, în jurul orei 19,00, echipajul care operează bacul militar a sesizat o defecţiune minoră la inversorul navei, care a fost remediată în aproximativ 30 de minute. Bacul şi-a continuat, după această scurtă întrerupere, cursele planificate, până la încheierea programului de lucru (ora 20,00). În cursul nopţii au fost efectuate verificări suplimentare la toate sistemele navei. Bacul a funcţionat fără alte probleme, până în prezent, realizând o medie de 27 de curse zilnic, în programul obişnuit de lucru, 6,00 - 20,00", se arată într-un comunicat transmis de MApN.

Instituţia menţionează că face aceste precizări în contextul informaţiilor "eronate" vehiculate de unele instituţii media, "prin care se acreditează ideea că bacul fluvial militar care acţionează la punctul de trecere Galaţi - I.C. Brătianu nu s-ar afla în stare de funcţionare".

MApN aminteşte că bacul fluvial din dotarea Batalionului Nave Treceri Fluviale "Danubius" a fost dislocat temporar la Galaţi, pentru păstrarea fluidităţii traficului rutier de mare tonaj şi pasageri către localitatea I.C. Brătianu, judeţul Tulcea, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, nava are o capacitate totală de transport a autovehiculelor de 300 tone sau de 500 de persoane şi acţionează în acest punct de trecere alături de bacul operatorului economic care operează cursele permanente.

"Această misiune a fost stabilită Ministerului Apărării Naţionale pentru a permite operatorului economic redislocarea temporară a unui bac din flota proprie, de la Galaţi la Isaccea, pentru decongestionarea şi fluidizarea trecerii Dunării prin punctul de frontieră dintre Isaccea, România, şi Orlovka, Ucraina", se mai arată în comunicatul MApN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.