Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul britanic al Apărării: Comandanții ruși au o dilemă

Facebook
razboi

După incursiunile grupărilor partizane în regiunile ruse aflate la granița cu Ucraina, conducerea militară a Federației Ruse începe să se confrunte cu o dilemă: transferarea de trupe militare în prima linie sau consolidarea apărării propriei granițe, conform ministrului britanic al Apărării.

Oficialii britanici notează în analiza din 2 iunie că grupurile de partizani care se autointitulează „Corpul de voluntari rus” și Legiunea „Libertatea Rusiei” au intrat din nou pe teritoriul regiunii Belgorod a Federației Ruse, pentru a doua oară în ultimele 10 zile.

În același timp, o dronă a zburat la Belgorod, iar evacuarea civililor ruși a început din orașul de graniță Shebekino după bombardamentele ucrainene.

Serviciile de informații britanice notează că de data aceasta forțele de securitate ruse i-au reținut aparent pe participanții la raid mai repede decât cel precedent.

În același timp, rușii au fost nevoiți să folosească întregul complex de echipamente grele de pe propriul teritoriu, inclusiv elicoptere de atac.

„Comandantii ruși se confruntă acum cu o dilemă acută, dacă ar trebui să consolideze apărarea în zonele de frontieră ale Rusiei sau să-și consolideze pozițiile în teritoriile ocupate ale Ucrainei”, precizează agenția de informații britanică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.