DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ministerul Comunicaţiilor a anunțat închiderea apelului de proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii broadband în 'zonele albe'

internet

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) a anunţat duminică închiderea apelului de proiecte aferent acţiunii 2.1.1 - Îmbunătăţirea infrastructurii în bandă largă şi a accesului la internet, din cadrul Axei prioritare 2 a Programului Operaţional Competitivitate, potrivit Agerpres

"Având ca obiectiv îmbunătăţirea calităţii vieţii românilor şi digitalizarea relaţiei dintre cetăţean şi administraţia publică, MCSI implementează o serie de proiecte ce au ca scop construcţia infrastructurii de internet în bandă largă în zonele albe stabilite de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii. Un astfel de exemplu este Schema de ajutor de stat pentru îmbunătăţirea infrastructurii în bandă largă (NGA) şi a accesului la internet, prin care am venit în sprijinul operatorilor privaţi de servicii de comunicaţii electronice. Până la închiderea acestui apel au fost depuse proiecte ce însumează investiţii eligibile în valoare de 521 de milioane de lei. Pe judeţele rămase neacoperite vom face demersurile necesare în vederea lansării unui nou apel", a declarat Petru Bogdan Cojocaru, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

În cadrul acestui apel au fost depuse proiecte pentru următoarele judeţe sau clustere de judeţe: Alba, Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa Năsăud, Brăila - Tulcea, Călăraşi - Ialomiţa, Constanţa, Dolj, Galaţi, Harghita, Hunedoara, Neamţ, Iaşi, Mureş, Timişoara - Caraş Severin, Giurgiu - Teleorman, Buzău, Mehedinţi, Cluj, Botoşani, Olt, Prahova - Dâmboviţa, Sălaj, Sibiu, Vaslui şi Vrancea.

Astfel, în cadrul Acţiunii 2.1.1. va fi finanţată construirea infrastructurii de internet în bandă largă în zonele albe NGA, cu o largă răspândire a nodurilor de comunicaţii şi partea de transmisie a datelor, cât mai aproape de utilizatorul final şi cu niveluri adecvate de simetrie şi de interactivitate, pentru a garanta transmiterea mai bună de informaţii în ambele sensuri.

Introducerea conexiunii de tip NGA va oferi acces la internet pentru echipamente moderne TIC, precum şi utilizarea de servicii publice online sofisticate într-un mod uniform din punct de vedere geografic.

Obiectivele specifice acestei acţiuni sunt: consolidarea infrastructurii tehnologiei informaţiei şi a comunicaţiilor (TIC); facilitarea accesului public la infrastructura informaţională, în zonele albe NGA.

Apelul de proiecte aferent Axei Prioritare 2 a Programului Operaţional Competitivitate 2014-2020 are un buget alocat de 63.788.552,64 euro, echivalentul în lei - 296.253.175,03.

Au fost depuse proiecte cu o valoare totală a investiţiilor propuse spre finanţare de 521 de milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.