Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Consultării Publice, informare despre legea accesului la informații de interes public

gabriel petrea

Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social (MCPDS) are în acest moment în desfășurare o consultare publică cu privire la oportunitatea modificării Legii nr. 544/2001 în sensul eficientizării și ușurării accesului la informațiile de interes public.

“Nu există și nu a existat niciodată intenția de a modifica Legea nr. 544/2001 a accesului la informații de interes public în sensul îngrădirii accesului. Intenția MCPDS nu este de a restrânge drepturi ci pur și simplu de a simplifica atât munca cetățenilor care solicită informații cu privire la activitatea și modul de cheltuire a banului public, cât și a funcționarilor publici care sunt puși să răspundă pe același subiect de mai multe ori.” a precizat Ministrul Gabriel Petrea.

În urma discuțiilor avute atât cu sectorul neguvernamental, cât și cu asociațiile instituțiilor administrației publice, Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social a primit semnale constatate cu privire la anumite deficiențe în aplicarea Legii nr. 544/2001.

În acest sens Ministrul Gabriel Petrea a decis o consultare instituțională și a transmis solicitări către toate ministerele, prefecturile, consiliile județene, primăriilor de municipiu, orașe, precum și structurilor asociative ale administrației publice locale, în vederea preluării disfuncționalităților din practică “Am dispus o consultare generală în privința oportunității modificarii Legii nr. 544/2001 pentru eficientizarea procesului de furnizare a informațiilor de interes public. După centralizarea tuturor răspunsurilor vom comunica public dacă este oportună modificarea legii, precum și propunerile primite în acest sens”, a spus Ministrul Gabriel Petrea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.