Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Culturii demarează un program pilot în Suceava prin care vrea să genereze noi perspective asupra elaborării politicilor publice

Bogdan Gheorghiu

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, anunță un program pilot în Suceava, care să genereze noi perspective asupra elaborării politicilor publice: „vreau să pot promova concepte puternice, solide care pot fi scalabile, așa cum este brandul Bucovina, ca motoare de creștere economică și socială”, arată Mediafax.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a participat împreună cu experți din Ministerul Culturii la o întâlnire de lucru care a avut ca obiectiv creionarea unor noi politici publice, la Consiliul Județean Suceava, în prezența lui Gheorghe Flutur.

Scopul acestor politici publice este de a dezvolta conceptul de autentic și de a contribui la creșterea importanței meșteșugurilor și tradițiilor în obiceiurile de cumpărare ale românilor și ale turiștilor.

Una dintre temele abordate a fost cea a managementului siturilor UNESCO și a necesității creării unui cadru legal care să permită monitorizarea acestor obiective și asigurarea unei dezvoltări responsabile a zonelor limitrofe. În acest sens, Ministerul Culturii are în elaborare Hotărârea pentru aprobarea Regulamentului-cadru și a componenței comitetelor de organizare UNESCO.

O altă temă importantă a fost cea a rutelor culturale și potențialul turistic pe care acestea îl oferă la nivel local. Un exemplu bun în acest sens este ruta bisericilor de lemn din Bucovina, care a fost deja recunoscută de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și este doar una din multele rute pe care județul Suceava le poate dezvolta.

„Grupul de lucru format din echipa Ministerului Culturii și din echipa Consiliului Județean Suceava face parte din dezvoltarea unui program pilot care să genereze noi perspective asupra elaborării politicilor publice, mai ales că ultima politică publică elaborată are mai bine de 10 ani. Îmi doresc, atât în calitate de sucevean, cât și de ministru al culturii să pot promova concepte puternice, solide care pot fi scalabile, așa cum este brandul Bucovina, ca motoare de creștere economică și socială. Cuvântul cheie trebuie să fie parteneriate și aici vreau să mulțumesc echipei Consiliului Județean și dlui președinte Flutur pentru sprijinul și prioritizarea segmentului cultural în Suceava”, spune Bogdan Gheorghiu.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

La rândul său, Gheorghe Flutur afirmă: „Ministerul Culturii a fost prea mult timp rupt de necesitățile și de oportunitățile comunităților locale. Politicile publice nu se fac în birou, ci doar prin dialog și înțelegerea nevoilor specifice și reale ale comunităților locale. De la rapsozi, la biserica de la Putna, Suceava își valorifică patrimoniul. Bucovina a devenit, în timp, mai mult decât un spațiu geografic, ci un simțământ și un exemplu de bună practică pentru conservarea autenticului. Îmi doresc ca efortul nostru să nu fie doar de la nivel local. Personal, vreau să felicit echipa Ministerului Culturii pentru această abordare nouă, pe care aș vrea să o adopte toate autoritățile centrale”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.