Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Culturii, Lucian Romaşcanu: Decizia CCR nu are influenţă asupra procedurii de achiziţie a Vilei Florica de către MCIN

Pagina de Media
Lucian Romascanu

Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, a declarat pentru News.ro că decizia Curţii Constituţionale a României de neconstituţionalitate a legii privind achiziţionarea de către stat a „Vilei Florica” nu are influenţă asupra procedurii de achiziţie de către MCIN.

„Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a achiziţionat vila în baza exercitării dreptului legal de preempţiune. Legea din Parlament a fost un demers complementar, iar decizia CCR nu are influenţă asupta procedurii de achiziţie de către minister”, a fost răspunsul lui Lucian Romaşcanu la solicitarea News.ro.

Curtea Constituţională a admis, marţi, obiecţia de neconstituţionalitate a preşedintelui Klaus Iohannis şi a declarat neconstituţională Legea privind achiziţionarea imobilului Ansamblul conacului Brătianu - Florica („Vila Florica"), situat în localitatea Ştefăneşti, judeţul Arges, de către Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

În urmă cu două săptămâni, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a semnat contractul de vânzare-cumpărare prin care a preluat „Vila Florica”. Pe 15 noiembrie, ministrul Culturii a confirmat acest lucru pentru News.ro şi a precizat: „Nu am vrut să fac public, până ce nu avem toate actele gata - intabulare şi tot ce mai trebuie făcut”.

Privitor la sesizarea de neconstituţionalitate a Legii de achiziţie a ansamblului trimisă de preşedintele Klaus Iohannis pe 9 noiembrie la Curtea Constituţională, ministrul Romaşcanu a spus la acel moment că „nu reprezintă o problemă”, pentru că legea prevede în primul rând obligativitatea menţinerii în imobil a Centrului de Cultură „I.C. Brătianu”, instituţie finanţată de Consiliul Judeţean Argeş.

În luna martie a acestui an, Ionuţ Vulpescu, ministru al Culturii şi Identităţii Naţionale la acea vreme, a anunţat că instituţia vrea să îşi exercite dreptul de preempţiune pentru Ansamblul Brătianu - vila Florica din judeţul Argeş, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.