Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Culturii, prezent în cadrul celei de-a 21-a ediție a Conferinței Plenipotențiarilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (26 sept-14 oct)

Artmark
Țărăncuță cu fuior pe cale - Nicolae Grigorescu, adjudecată pentru 220.000 euro în Licitația de Primăvară

Ministerul Culturii organizează o expoziție curatoriată de Art Safari, unde pot fi admirate exponate semnate de două figuri emblematice ale țării noastre, Nicolae Grigorescu și Aurel Vlaicu. Acestea provin de la două dintre cele mai importante muzee din România: Muzeul Național de Istorie a României și Muzeul Național de Artă al României.

„De la expoziții precum « Aurul și argintul antic al României », la expozițiile de autor ale artistei Geta Brătescu, de la reprezentările alternative ale operei și personalității sale și până la organizarea unor ample evenimente dedicate lui Constantin Brâncuși, de la prezențele internaționale ale filmelor românești în circuitul celor mai importante festivaluri mondiale, la concerte și recitaluri muzicale de mare ținută, Ministerul Culturii promovează dincolo de hotarele țării amprenta identității naționale. Prin tot ceea ce facem încercăm să fim cât mai aproape de nevoile creatorilor și producătorilor, dar și de publicul larg, sprijinind atât cultura minorităților naționale, cât și multiculturalismul”, a declarat ministrul Culturii, Lucian Romașcanu.

În cadrul expoziției poate fi admirată o operă semnată de Nicolae Grigorescu, din colecția Muzeului Național de Artă al României - „Car cu patru boi” [1896-1900] și macheta avionului „Vlaicu II”, reconstituire la scara 1:5, din colecția Muzeului Național de Istorie a României.

LL

PP

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.