Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul de Externe al Rusiei reacționează la cererile Cehiei referitoare la diplomații expulzați

vestidinrusia.ro
Sediul Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei din Moscova mae rus

Ministerul de Externe al Rusiei a propus Cehiei să ”lase ultimaturile pentru comunicare în interiorul Alianței Nord-Atlantice”, relatează RT.

Potrivit reprezentantului oficial al MAE Rus, Maria Zaharova, ”discuțiile cu ambasadorul Cehiei vor continua” la 22 aprilie.

”Judecând după afirmațiile mai multor politicieni cehi, ei încearcă să facă din Kafka o realitate. Le propunem autorităților de la Praga să lase ultimatumurile pentru comunicarea în interiorul NATO. Cu Rusia, un astfel de ton este inacceptabil. Discuția cu ambasadorul Cehiei va continua la sediul MAE Rus”, a spus Zaharova, a cărei declarație este redată de agenția RIA Novosti.

Într-o discuție anterioară cu ambasadorul Rusiei în Cehia, Aleksandr Zmeevski, șeful diplomației de la Praga a cerut Moscovei să-i readucă la locurile lor de muncă din amabasada Cehiei pe cei 20 de diplomați expulzați din Rusia. O decizie în acest sens ar trebui să fie luată până la mijlocul zilei de joi, 22 aprilie. În caz contrar, Praga va trece la ”varianta reducerii personalului ambelor ambasade până la paritate în ceea ce privește numărul de angajați”. Kremlinul a amintit că este lipsit de perspectivă să vorbești cu Rusia ”în stilul revendicărilor”.

Ultima ora:

Moscova va da un răspuns în cazul în care confruntarea pe linia Pragăi va continua. ”Dacă această abordare va continua, se vor primi răspunsuri corespunzătoare”, a declarat Zaharova în direct la postul de radio ”Vorbește Moscova”.

Potrivit afirmațiilor sale, Praga nu are misiunea de a normaliza activitatea din ambasade și de a o face adecvată, dar are misiunea de a ”realiza un spectacol”.

”Vedem cum se pune în practică romanul lui Kafka ”Procesul”, pentru că nu este nimic logic în acțiunile Pragăi, dacă vorbim de interesele naționale, de practica stabilirii relațiilor bilaterale, de misiuni și obiectivele pe care statul și le impune construind relații cu vecinii, este lipsit de logică. Totul este alogic, nerezonabil”, a comentat reprezentanta oficială a MAE rus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.