Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul de Externe al Ucrainei califică acţiunile Rusiei în Mariupol drept `un capitol din Al Doilea Război Mondial`

mariupol ucraina

Oleg Nikolenko, purtător de cuvînt al Ministerului de Extern al Ucrainei, califică acţiunile Rusiei în Mariupol drept "un capitol din Al Doilea Război Mondial", relatează CNN preluat de news.ro

"Mai întâi au venit pentru a distruge oraşele, pentru a bombarda spitalele, teatrele, şcolile şi adăposturile, ucigând civili şi copii. Apoi au relocat cu forţa în teritoriul invadatorilor, oameni speriaţi şi obosiţi. Un capitol din Al Doilea Război Mondial? Nu, acţiunile armatei ruse astăzi, în Mariupol", a scris Nikolenko pe Twitter.

Consiliul local al oraşului Mariupiol a anunţat sâmbătă că localnicii sunt duşi în Rusia împotriva voinţei lor, e către forţele ruse. "În ultima săptămână, câteva mii de locuitori din Mariupol au fost duşi pe teritoriul Rusiei. Ocupanţii au luat ilegal oameni din cartierul Livoberejni şi din adăpostul din clădirea clubului sportiv, unde se ascundeau peste o mie de oameni (majoritatea femei şi copii) de bombardamentele constante”, se arată în comunicat.

Locuitorii din Mariupol capturaţi au fost duşi în tabere unde forţele ruse le-au verificat telefoanele şi documentele, a spus consiliul oraşului, iar apoi au fost redirecţionaţi către oraşe ruseşti îndepărtate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.