Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul de Externe ceh: Dacă Ucraina cade, ne vom confrunta cu Federația Rusă la granițele noastre

ft.com
razboi ucraina

Ministrul ceh de externe, Jan Lipavski, a spus că principala provocare pentru Praga este menținerea Rusiei cât mai departe de granițele cehe și continuarea sprijinirii Ucrainei, conform Ukrainskaia Pravda.

„Dacă Ucraina cade, ne vom confrunta cu Federația Rusă la granițele Uniunii Europene, foarte aproape de Cehia, și nu trebuie să permitem asta. Trebuie să înțelegem că în Ucraina oprim expansiunea imperială a Rusiei, care își ascuți dinții și asupra regiunii Europei Centrale, asupra statelor baltice”, a declarat ministrul.

Potrivit acestuia, asistența acordată Ucrainei - militară, umanitară, financiară, politică sau morală - contribuie și la securitatea europeană.

Șeful Ministerului Afacerilor Externe a indicat că este important să explice publicului din statele europene necesitatea de a sprijini Ucraina. „Dacă ne-am săturat , atunci ne pierdem libertatea și suveranitatea”, a spus ministrul.

„Spun tuturor din Europa că principala noastră provocare este să menținem Federația Rusă cât mai departe posibil de granițele noastre. Acesta este ceea ce ar trebui să vizeze politica noastră”, a precizat Lipavski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.