Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul de Externe de la Chișinău reacționează la decizia Moscovei de a interzice intrarea în Rusia a mai multor oficiali ai Republicii Moldova

Ministerul de Externe al Republicii Moldova vine cu o reacție la decizia Rusiei de a institui o interdicție de intrare pentru unele persoane oficiale din Republica Moldova. Potrivit lui Igor Zaharov, consilier pe comunicare al șefului MAEIE Nicu Popescu, „decizia de răspuns a părții ruse este una regretabilă”, însă „nu este prima oară când autoritățile ruse recurg la astfel de măsuri”.

Republica Moldova rămâne ferm angajată în contracararea acțiunilor destabilizatoare. Este cunoscut faptul că decizia anterioară a autorităților Republicii Moldova de instituire a parității colaboratorilor misiunilor diplomatice ale Federației Ruse la Chișinău și Republicii Moldova la Moscova a fost adoptată urmare a multiplelor acțiuni de implicare în afacerile interne ale țării noastre. Măsura în cauză corespunde prevederilor Convenției de Viena privind relațiile diplomatice”, a spus Igor Zaharov.

Citește și Kremlinul răspunde cu aceeași monedă Chișinăului! Mai mulți oficiali moldoveni, interziși în Rusia

De menționat că ambasadorul R.Moldova la Moscova, Lilian Darii, a fost convocat astăzi la Ministerul rus de Externe. Oficialul moldovean a fost anunțat despre faptul că Moscova închide accesul pentru mai mulți oficiali ai R. Moldova ca răspuns la decizia Chișinăului de a reduce personalul Ambasadei Rusiei.

Potrivit Radio Europa Liberă, este vorba de 20 de persoane, printre care 18 deputați PAS și șeful adjunct al Poliției de Frontieră, Oleg Bucătaru.

Ce ține de deputați care ar fi primit interdicție de intrare în R.Moldova, este vorba de:

Mihai Popșoi

Radu Marian

Veronica Roșca

Andrian Cheptonar

Ion Șpac

Eugenia Cojocari

Ersilia Qatrawi

Mihail Druță

Maria Pancu

Artemie Catanoi

Igor Chiriac

Ion Groza

Vasile Grădinaru

Sergiu Lazarencu

Vitalie Jacot

Ion Babici

Doina Gherman

Gheorghe Cojoc

Anterior, Moscova a interzis accesul pentru alți trei deputați PAS. Este vorba de Oazu Nantoi, Olesea Stamate și Lilian Carp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.