Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul de Externe, după ce l-a băgat în ședință pe ambasadorul Rusiei: 'Sunt inacceptabile poziționările sale'

Valery Kuzmin

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că ambasadorul Rusiei la București Valery Kuzmin a fost chemat la sediul instituției pentru o discuție. MAE consideră inacceptabile poziționările misiunii diplomatice ruse și subliniază necesitatea menținerii unui discurs în limitele diplomatice, potrivit Meidafax.

„Având în vedere recentele postări ale Ambasadei Federației Ruse la București pe rețelele de social media, inclusiv cu privire la interpretări ale istoriei României, în contextul discursului Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei, la Seara regală a Corpului Diplomatic, la 21 noiembrie 2019, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a dispus ca ambasadorul Federației Ruse în România, Valery Kuzmin, sa fie chemat astăzi, 26 noiembrie 2019, la sediul Ministerului Afacerilor Externe, unde a avut loc o discuție la nivel de director general”, au precizat reprezentanții MAE, într-un comunicat de presă.

Citește și: Decizie neașteptată- Vedeta PRO intră în politică

Sursa citată a mai spus că „în acest context, partea română a subliniat caracterul inacceptabil al poziționărilor misiunii diplomatice ruse și a reiterat importanța evitării retoricii neconstructive și necesitatea menținerii discursului public în limitele uzanțelor diplomatice pentru evitarea unui impact negativ asupra relațiilor bilaterale”.

De asemenea, „partea română a reiterat apelul pentru discutarea trecutului istoric în cadrul formatelor instituționale specifice”.

A evidențiat și importanța unor abordări pragmatice, fundamentate pe respectul principiilor și normelor de drept internațional, în măsură să contribuie la promovarea unor relații constructive între state, precum și importanța respectării valorilor și simbolurilor fiecăruia, conchide sursa menționată.

Convocarea diplomatului rus vine după ce, într-o postare pe Facebook din 22 noiembrie pe pagina de Facebook a ambasadei Rusiei la București, principesa Margareta este numită „doamna Margareta”, fiind acuzată de răspândirea unor informații false.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.