Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul de Externe, oficial: Când se ia o decizie în privinţa refugiaţilor din România

mae

În ciuda scenariilor vehiculate în presa europeană, până la acest moment, la nivel european nu a fost avansată nici o propunere oficială cu privire la preluarea suplimentară de migranţi de către statele membre UE, precizează Ministerul Afacerilor Externe, într-un răspuns la o solicitare STIRIPESURSE.RO.

Potrivit MAE, Comisia Europeană va prezenta, în cursul acestei săptămâni, un nou pachet de măsuri care să contribuie la gestionarea situaţiei şi care va cuprinde şi propuneri în materie de relocare intra-UE. Propunerile concrete ale Comisiei Europene vor fi supuse discuţiei şi deciziei statelor membre.

Vezi şi: Surse: Variantele României în criza imigranților

La nivel intern, propunerile UE vor fi analizate de instituţiile cu responsabilităţi în raport cu această problematică, inclusiv la nivelul CSAT, urmând ca, în funcţie de rezultatul acestei analize, România să formuleze o poziţie faţă de noile propuneri, în perspectiva discuţiilor/negocierilor de la nivelul UE.

După decizia luată de România, pe 14 septembrie va avea loc un Consiliu extraordinar JAI (Jusţie şi Afaceri Interne) în cadrul căruia vor fi luate în discuţie, la nivelul miniştrilor de interne din UE, aceste aspecte, urmat de un Consiliu JAI în perioada 8-9 octombrie.

Vezi şi: Klaus Iohannis, anunț CRUCIAL despre refugiați: Nu e cazul să reacționăm isteric

"Ministerul Afacerilor Externe precizează că este necesară o concentrare pentru gestionarea cauzelor profunde ale acestui fenomen. Este importantă promovarea unei viziuni coordonate la nivelul UE, care să conducă la găsirea de soluţii urgente şi adecvate pentru tratarea problemei la sursă, în ţările de origine. România urmăreşte cu maximă atenţie şi preocupare evoluţiile fenomenului în plan european şi internaţional", precizează MAE.

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta au declarat luni că România nu poate primit, într-o primă fază, mai mulţi refugiaţi decât locurile libere din centrele de găzduire. Acest număr se ridică în prezent la 1785.

Vezi şi: Ponta anunţă numărul MAXIM de refugiaţi în România. Ce se va cere la schimb

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.