Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul de Externe polonez îl convoacă pe ambasadorul britanic după ce unui jurnalist polonez i s-a refuzat accesul în Regatul Unit

AP
Polonia

Ministerul de Externe polonez a anunţat că îl va convoca pe ambasadorul Regatului Unit la Varşovia pentru a oferi explicaţii privind motivele pentru care unui jurnalist polonez acuzat de antisemitism, islamofobie, homofobie şi justificarea violului i s-a refuzat intrarea pe teritoriul britanic, a anunţat luni viceministrul de externe polonez Szymon Szynkowski vel Sek, transmite Reuters.

Rafal Ziemkiewicz a fost reţinut sâmbătă pe aeroportul londonez Heathrow după ce venise din Polonia alături de soţia şi de fiica lor, care începe studii la Universitatea Oxford. Bărbatului i s-a refuzat intrarea pe teritoriul Regatului Unit şi a fost nevoit să se întoarcă la Varşovia.

Într-o scrisoare postată pe social media de către un parlamentar britanic, poliţia de frontieră a Regatului Unit a atribuit decizia unor ''opinii şi comportament care sunt în dezacord cu valorile britanice şi probabil să cauzeze insulte''.

''În această săptămână voi invita pe ambasadorul britanic Anna Clunes la Ministerul de Externe pentru a ne asigura că libertatea de exprimare este inclusă în catalogul valorilor britanice şi pentru a întreba cum corespunde asta cu atitudinea britanică faţă de Rafal Ziemkiewicz'', a scris Szymon Szynkowski vel Sek pe Twitter, potrivit Agerpres.ro.

Într-un interviu publicat duminică de săptămânalul de extremă-dreapta Do Rzeczy, Ziemkiewicz a opinat că pentru decizia autorităţilor britanice este de vină imaginea sa creată de polonezii liberali şi de extremă-stânga.

''Mă simt victima unei uri cu adevărat puternice împotriva Poloniei din partea polonezilor înşişi'', a declarat Rafal Ziemkiewicz.

Avocatul Poporului din Polonia l-a acuzat pe Ziemkiewicz de antisemitism după ce anul trecut acesta a afirmat, la postul public de televiziune, că evreii au cooperat cu germanii în timpul Holocaustului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.