Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul de Externe: Un român din Italia a fost confirmat cu noul coronavirus

mae

Ministerul de Externe a anunțat, joi seara, că un român rezident în Lombardia, Italia, a fost confirmat cu infecție cu virusul Covid-19. Acesta este primul român din Italia diagnosticat cu noul virus. Potrivit autorităților, acesta are simptome ușoare, fiind în auto-izolare la domiciliu, anunță MEDIAFAX.

Potrivit MAE, autoritățile italiene au comunicat, joi seara, că un român rezident în zona Lomdardia din Italia a fost confirmat cu infecție cu noul coronavirus.

Citește și: Marian Godină a explodat la adresa Sorinei Pintea: ‘Aia e umilire, doamnă! Aia e afectare a stării de sănătate! Ăla e lucru inuman’

„Cetățeanul are simptome ușoare, fiind în auto-izolare la domiciliu”, a mai transmis MAE.

Acesta este primul român infectat cu virusul Covid-19 din Italia, țară în care bilanțul epidemiei a ajuns la 148 de morţi. Numărul total al infecţiilor este de 3.296, au anunțat joi autoritățile italiene.

În România au fost confirmate până joi șase cazuri de infecție cu virusul Covid-19, iar trei din persoanele diagnosticate au fost declarate vindecate, a anunțat, joi, Grupul de comunicare strategică. Este vorba de bărbatul din Gorj, de o femeie de 38 de ani și de un bărbat de 48 de ani, ambii internați la Timișoara.

În acest moment, în România mai sunt internați 3 pacienți diagnosticați cu noul coronavirus în centre medicale specializate în tratarea bolilor infecțioase din Timișoara, Cluj-Napoca și Iași. Starea de sănătate a acestora este stabilă, iar evoluția lor este monitorizată permanent de personal medical.

Citește și: VIDEO Șefa DSP Timiș s-a făcut de râs, în timp ce dădea detalii despre un caz de coronavirus: ‘Lumina chiar mă deranjează’

În țară se află în carantină 35 persoane, pentru alte 11.731 de persoane fiind dispusă măsura auto-izolării la domiciliu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.