Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul de Interne a ridicat nivelul de ALERTĂ: Peste 3.000 de pompieri acționează, după ce a fost anunțat CODUL ROȘU

www.sursazilei.ro
pompieri inundatii

Peste 3.000 de pompieri se află în teren cu aproximativ 2.000 de mijloace tehnice în sprijinul comunităţilor afectate de scurgerile masive de pe versanţi, torenţi, pâraie şi de creşterile rapide de debite cu depăşiri ale cotelor de pericol, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis, marţi, redacției STIRIPESURSE.RO.

Nivelul de alertă a fost ridicat, iar personalul MAI se poate suplimenta în funcţie de situaţia din zonele afectate. De asemenea, poliţiştii şi jandarmii sunt pregătiţi să acorde sprijin comunităţilor vizate de codul roşu.

Citește și: Plecare la PACHET de la HotNews! Cei mai importanți oameni PĂRĂSESC redacția

"Ministerul Afacerilor Interne a solicitat operaţionalizarea grupelor operative şi activarea comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, în contextul avertizărilor hidrologice de cod galben şi portocaliu, pe principalele cursuri de râuri, precum şi a avertizării recente de nowcasting cod roşu pentru bazinele hidrografice Homorodul Mic şi Homorodul Mare, din judeţele Harghita şi Braşov, valabilă până marţi seară la ora 24,00", se precizează în comunicat.

MAI a solicitat prefecţilor să se asigure că există permanenţă la primăriile din localităţile vizate de fenomenele hidrologice severe, să informeze permanent populaţia asupra riscurilor, iar dacă situaţia o impune, să evacueze preventiv persoanele aflate în zonele afectate.

Citește și: Consiliul Concurenței DEMAREAZĂ un proiect de milioane de euro, din fonduri nerambursabile! Despre ce e vorba

"Imediat după emiterea avertizărilor de cod roşu, efectivele de pompieri din cele două judeţe au fost trimise în zonă pentru a monitoriza evoluţia cursurilor de apă şi pericolul pentru populaţie, astfel încât să fie luate măsuri de intervenţie şi prevenire în timp util", se arată în comunicat.

La nivelul Centrului Naţional de Conducere Integrată al MAI se monitorizează permanent situaţia din teren şi se acordă sprijin pentru alocarea de resurse şi mijloace tehnice, inclusiv din judeţele limitrofe.

Citește și: SFIDARE în AN CENTENAR! Așa arată un oraș din România ACUM: Este plin cu steaguri ungurești! Iată motivul

În cursul zilei de marţi, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit în mai multe judeţe din ţară în sprijinul comunităţilor, dar şi al autorităţilor locale.

Astfel, în judeţele Argeş şi Dâmboviţa pompierii au acţionat pentru evacuarea apei din gospodării acumulate în urma precipitaţiilor abundente.

Citește și: Schimbare la vârful piramidei! Cine a devenit cel mai mare angajator din privat – Peste 1.000 de posturi, scoase la concurs în 2018

De asemenea, la Teleorman s-au derulat acţiuni de îndiguire cu saci de nisip pentru protejarea locuinţelor şi gospodăriilor din comuna Orbeasca (satele Orbeasca de Jos şi Lăceni).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.