Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul de Interne e în alertă: Sute de pompieri dislocaţi în zonele cu probleme

cursdeguvernare.ro
petre toba

Sute de pompieri dislocați în județele afectate pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo periculoase. 270 de pompieri cu 37 de motopompe de mare putere și 27 de mijloace auto vor acționa alături de colegii din județele aflate sub avertizare hidrologică.

 

În cadrul videoconferinței care a avut loc astăzi, 3 iunie 2016, ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a solicitat prefecților și reprezentanților structurilor MAI centrale și din teritoriu să mențină o capacitate de intervenție crescută pentru gestionarea efectelor fenomenelor meteo și salvarea vieților omenești și a bunurilor cetățenilor.

Având în vedere că Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis Cod Roșu de inundații pentru bazinul hidrografic al râurilor Olt, Bistrița, Trotuș, Putna, Bârlad, Siret și Prut, ministrul afacerilor interne a solicitat Inspectoratului General pentru Situații de Urgență să transfere tehnică și personal din județele care nu sunt amenințate de inundații în zonele afectate.

Astfel, din dispoziția ministrului afacerilor interne, Petre Tobă, 270 de pompieri cu 37 de motopompe de mare putere și 27 de mijloace vor acționa în zonele cu risc de inundații.

30 de pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență se deplasează în județul Neamț unde vor interveni în sprijinul populației afectate cu 5 motopompe și trei mijloace auto. Alți 30 de pompieri de la ISU Brașov sunt dislocați în județul Bacău, împreună cu 4 motopompe și 3 mijloace de transport.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al municipiului București și județului Ilfov a trimis 4 motopompe și 3 mijloace auto operate de 30 de pompieri în județul Vrancea.

În județul Vaslui vor acționa ca forțe suplimentare 30 de lucrători ai ISU Dolj cu 4 motopompe iar în Iași a fost trimisă o grupă de la Tulcea, formată din 30 de pompieri, 4 motopompe și 3 mijloace auto.

30 de pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Teleorman, cu 4 motopompe și 3 mijloace auto se deplasează în localitățile afectate din județul Galați, de la ISU Maramureș vor fi trimiși în Suceava 30 de pompieri cu 4 motopompe și 3 mijloace de transport, din Cluj vor fi dislocați în Covasna 30 de pompieri cu 4 motopompe și 3 mijloace de transport iar ISU Hunedoara va interveni în sprijinul colegilor din Harghita cu 30 de pompieri, 4 motopompe și 3 mijloace auto.

De asemenea, din dispoziția ministrului Petre Tobă, alți 270 de pompieri din județele Bistrița-Năsăud, Sibiu, Olt, Mehedinți, Constanța, Giurgiu, Sălaj, Bihor, Alba-Iulia, sunt pregătiți să intervină în mai puțin de 60 de minute de la primirea ordinului pentru salvarea vieților omenești și a bunurilor cetățenilor din zonele afectate de inundații.

Toate aceste dislocări de forțe se desfășoară sub coordonarea Centrului Național de Conducere Integrată care funcționează 24 de ore din 24 la nivelul MAI.

***

În urma efectelor fenomenelor meteorologice și hidrologice, la nivelul întregii țării au fost afectate 89 de localități din 7 județe: Bacău, Covasna, Galați, Harghita, Neamț, Suceava și Vrancea.

În ultimele 24 de ore, peste 4500 de lucrători MAI au acționat pentru sprijinirea populației, fiind evacuate peste 200 de persoane, iar 39 de persoane au fost salvate din situații critice.

Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă a cerut ca efortul principal al MAI să rămână concentrat în continuare pe sprijinirea populației pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase și să se acționeze în timp util astfel ca cetățenii și bunurile lor să fie în siguranță, se arată într-un comunicat de presă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.