Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul de Interne german a apărat planul de simplificare a procedurilor de solicitare a cetăţeniei

www.twitter.com
germania

Ministerul de Interne german a apărat luni un plan al guvernului de a simplifica procedurile de solicitare a cetăţeniei germane, pe fondul criticilor din partea opoziţiei, dar şi a unei părţi a coaliţiei guvernamentale conform cărora în acest fel s-ar încuraja imigraţia ilegală, transmite Reuters.

Executivul de la Berlin a explicat că doreşte astfel să încurajeze imigraţia legală şi să acopere deficitul de forţă de muncă din unele domenii ale economiei germane, potrivit Agerpres.

Citește și: Guvernul german pregăteşte o reformă pentru a facilita naturalizările

''Acesta este un plan central al acestei coaliţii împreună cu afirmaţia clară că Germania este o ţară a imigraţiei'', a declarat un purtător de cuvânt al ministerului.

''Vorbim despre o intenţie care este prevăzută în detaliu în acordul de coaliţie'', a adăugat el.

Ministrul de interne german Nancy Faeser, care face parte din Partidul Social-Democrat (SPD), doreşte ca numărul maxim de ani de aşteptare pentru un solicitant de cetăţenie să fie redus de la opt la cinci şi să fie ridicate restricţiile asupra dublei cetăţenii.

De asemenea, ar urma să fie relaxate cerinţele privind cunoaşterea limbii germane pentru membrii aşa-numitei generaţii Gastarbeiter, dintre care numeroşi turci, care au venit în Germania în anii '50 şi '60 ca lucrători migranţi.

Proiectul de lege ar putea suferi unele modificări în următoarele zile la nivelul altor departamente guvernamentale, după care trebuie să fie aprobat de executiv şi ulterior prezentat în Bundestag (camera inferioară a parlamentului federal german).

Bijan Djir-Sarai, secretarul general al Partidului Liberal-Democrat (FDP), formaţiune din coaliţia guvernamentală, s-a pronunţat din nou împotriva proiectului. Într-un interviu acordat publicaţiei Rheinische Post, el a pus sub semnul întrebării oportunitatea noului plan şi a criticat rezultatele slabe înregistrate în privinţa deportărilor şi a combaterii imigraţiei ilegale.

La rândul său, Alexander Dobrindt, membru al blocului conservator de opoziţie, a declarat pentru Bild că reformele propuse ar avea ca efect încurajarea imigraţiei ilegale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.