Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Dezvoltării a semnat noi contracte, cu finanţare din PNRR, pentru consolidare seismică şi renovare energetică

www.gazetadenavodari.ro
Ministerul Dezvoltării

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Cseke Attila, a semnat 30 de noi contracte de finanţare prin componenta C5 – Valul Renovării din Planul Naţională de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în valoare totală de 440.857.833,47 lei, anunţă miercuri ministerul, potrivit news.ro.

Contractele au fost încheiate între autorităţile publice locale din 13 unităţi administrativ-teritoriale şi Ministerul Dezvoltării şi au ca obiectiv consolidarea seismică şi creşterea eficienţei energetice a unor clădiri rezidenţiale multifamiliale şi a unor unităţi de învăţământ.

”Până în prezent, prin cele patru componente ale PNRR, coordonate de Ministerul Dezvoltării, au fost semnate 5.960 de contracte de finanţare”, mai precizează instituţia.

Ministerul Dezvoltării anunţa recent că consolidează 238 de clădiri, blocuri de locuinţe, spitale şi şcoli, cu finanţare nerambursabilă din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Ministrul Cseke Attila afirma că a semnat, până acum, în total 168 de contracte de finanţare, în valoare de 441 milioane de euro, pentru clădiri aflate în 100 de localităţi din România. Începând din acest an, Ministerul Dezvoltării derulează şi Programul naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, care, pentru anul 2023, are un buget alocat de 200 de milioane de lei din credite bugetare şi 500 milioane de lei credite de angajament, iar finanţarea este de 100%, mai spune instituţia, după ce premierul Ciucă a cerut, în şedinţa de Guvern de miercuri, un plan de măsuri pentru consolidarea clădirilor cu risc, în contextul cutremurului din Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.