Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se desfiinţează nivelul regional al Inspectoratului de Stat în Construcţii

infoConstruct
inspectoratul de stat in constructii ISC

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, proiectul de lege privind reorganizarea Inspectoratului de Stat în Construcţii.

Potrivit unui comunicat, se va desfiinţa nivelul regional al ISC, vor fi desfiinţate 20 de posturi de conducere, se va eficientiza munca şi se va face o economie de peste 3 milioane de lei pe an, după cum arată ministrul Cseke Attila.

Ministerul Dezvoltării a anunţat, în februarie, intenţia de a desfiinţa nivelul regional al ISC, instituţie aflată în subordinea ministerului. În prezent, ISC are atât aparat central, cât şi inspectorate regionale şi judeţene, fiind singura instituţie cu trei niveluri din subordinea ministerului, informează Agerpres.

"Multe dintre sarcinile inspectorilor regionali sunt aceleaşi cu cele ale inspectorilor judeţeni, fapt care a condus la întârzierea soluţionării unor sarcini, la sincope şi scăderea operativităţii. Ţinta este eficientizarea muncii şi a costurilor. Vom păstra, pe lângă organismul central, nivelul cel mai apropiat de cetăţean, cel judeţean. Nivelul regional va fi desfiinţat", a precizat Cseke Attila, citat în comunicat.

Ministrul Dezvoltării a adăugat că unitatea regională a ISC are inspector-şef şi şef serviciu de coordonare a activităţii de control, fără inspectori şi fără posibilitatea de a îndeplini sarcinile de bază ale instituţiei.

"De asemenea, din analiza activităţii instituţiei, rezultă că, în regiunea Sud-Vest, un inspector judeţean din judeţul Olt a efectuat, în medie pe anul 2020, 89 de controale, în timp ce un inspector regional a efectuat doar 19,5 controale", a mai menţionat ministrul, care a adăugat că situaţia este valabilă şi pentru celelalte inspectorate regionale.

La nivelul inspectoratelor regionale în construcţii sunt propuse spre desfiinţare toate cele 160 de posturi.

Parlamentul urmează să dezbată, în procedură de urgenţă, propunerea legislativă, precizează comunicatul citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.