Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Economiei a autorizat investigațiile geotehnice în perimetrul offshore Midia

foraj platforma

Virgil Popescu, ministrul interimar al Economiei, a emis, vineri, o autorizaţie pentru proiectul de gaze naturale offshore Midia, ce va permite activităţi de investigaţii geotehnice, a anunțat Ministerul Economiei, într-un comunicat, potrivit Mediafax.

Autorizaţia a fost emisă la solicitarea operatorului proiectului de gaze offshore, compania Black Sea Oil&Gas, și va permite activităţi de investigaţii geotehnice în interiorul culoarului pe care va fi amplasată conducta submarină ce va transporta gazele extrase din perimetrul offshore Midia către ţărm, mai scrie în comunicat.

Astfel, compania va putea executa lucrări de foraj geotehnic offshore pe segmentul submarin al viitoarei conducte de alimentare din amonte Ana – STG, în apropierea ţărmului, în zona Vadu, judeţul Constanţa.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, despre referendumul privind taxa Oxigen:Nu există o soluție perfectă

Zona proiectului MGD cuprinde zăcămintele de gaze Ana şi Doina situate la aproximativ 120 km de ţărmul României, în zona cu apă de mică adâncime – cca. 70 de metri, a perimetrului XV Midia.

„Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri susţine demararea proiectelor de exploatare din perimetrele offshore. Am făcut astăzi un pas esenţial în dezvoltarea proiectului de extracţie de gaze din zăcămintele Ana şi Doina, prin semnarea autorizaţiei care permite investigaţiile geotehnice. Această autorizaţie este vitală în dezvoltarea proiectului offshore, întrucât studiul geotehnic va determina adâncimea de amplasare a conductei, pentru a se asigura conformitatea cu cerinţele tehnice şi cele prevăzute în Legea Offshore. În absenţa acestui studiu nu se poate proiecta şi nici nu se poate construi conducta submarină”, a declarat Virgil Popescu, ministrul interimar al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, citat în comunicat.

Black Sea Oil & Gas preconizează că producţia de gaze în perimetrul offshore Midia din Marea Neagră va începe în prima jumătate a anului viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.