Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Educației RETIPĂREȘTE manualul unic de Geografie, plin de greșeli, cu două săptămâni înainte de începerea anului școlar

captura TV
Ministerul Educatiei

Ministerul Educației anunță că a cerut Editurii Didactice și Pedagocice retipărirea în totalitate a manualului de Geografie unde au fost depistate erori, toate costurile fiind suportate de către editură. MEN a luat decizia retipăririi deoarece o simplă erată nu poate acoperi toate greșelile, scrie Mediafax.

„Ministerul Educației Naționale a decis să solicite Editurii Didactice și Pedagogice (EDP) retipărirea în totalitate a manualului de Geografie pentru clasa a VI-a. În acest caz, toate costurile vor fi suportate de EDP, care își rezervă dreptul de a îi acționa în instanță pe cei vinovați pentru daunele aduse. Precizăm că decizia de retipărire a manualelor de Geografie pentru clasa a VI-a vine după o analiză amănunțită, în urma căreia s-a constatat că multiplele erori nu pot fi corectate printr-o simplă erată”, au precizat reprezentanții Ministerului Educației, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată a mai subliniat că noile manuale vor fi trimise în școli în cel mai scurt timp posibil.

„Varianta digitală corectată a manualului de Geografie de clasa a VI-a va fi postată pe platforma manuale.edu.ro în cursul acestei săptămâni, astfel încât să poată fi folosită de elevi și profesori din prima zi de școală. Ministerul Educației Naționale a întreprins până acum toate demersurile și a folosit toate pârghiile legale necesare pentru a asigura manuale noi pentru începutul anului școlar 2018-2019. În acest moment, procedura de tipărire a manualelor este în derulare și nu este blocată, așa cum s-a întâmplat în nenumărate rânduri în anii precedenții, atunci când achiziția de manuale școlare a fost mult întârziată din cauza contestațiilor”, se mai arată în comunicat.

Citește și: Extrema dreaptă germană convoacă o nouă manifestaţie la Chemnitz după decesul unui german într-o altercaţie cu străini

În urmă cu câteva zile, Ministerul Educației anunța că va realiza o erată pentru manualul de Geografie de clasa a VI-a, după ce au fost depistate greșeli, instituția precizând că evaluatorii care au avut erori nu vor mai avea dreptul de a participa la selecțiile viitoare și că poate acționa în instanță autorii pentru daunele aduse.

“Ca urmare a erorilor ce au fost depistate în manualul de Geografie pentru clasa a VI-a, Ministerul Educației Naționale face următoarele precizări: În prima parte a săptămânii viitoare, va apărea varianta digitală corectată a manualului de Geografie de clasa a VI-a, incluzând și atenționări cu privire la varianta din print.Va fi realizată o erată tipărită pentru manualul de Geografie de clasa a VI-a, erată ce va fi trimisă în școli până la începutul anului școlar, astfel încât elevii să primească odată cu manualul și erata în cauză”, se arată într-un comunicat de presă trimis, vineri, de Ministerul Educației.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.