Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Educaţiei a publicat cu o zi mai repede rezultatele examenului de definitivat: 101 candidaţi au obţinut nota 10

Pinterest
profesori tabla

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat, marţi, cu o zi mai repede, rezultatele înregistrate de candidaţii care au susţinut proba scrisă din cadrul examenului naţional pentru definitivare în învăţământ, sesiunea 2020. Potrivit datelor centralizate, 69,17% dintre candidaţi au obţinut note de prompovare, respectiv 8 sau mai mari. 101 candidaţi au obţinut nota 10, relatează News.ro.

Citește și: PNL mai dă o 'lovitură': A numit un fost boxer în funcția de director la Aeroportul Băneasa

Ministerul Educaţiei a precizat, marţi, într-un comunicat de presă, că publicarea rezultatelor cu o zi mai repede a fost posibilă ”ca urmare a eficienţei de care au dat dovadă toţi cei implicaţi în evaluarea lucrărilor”.

”Astfel, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, procentul de promovare (medii mai mari sau egale cu 8) este de 69,17%, iar 101 candidaţi au obţinut nota 10. Au fost declaraţi promovaţi, înainte de înregistrarea şi soluţionarea eventualelor contestaţii, 4.176 de candidaţi cu medii între 8 şi 10. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obţină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obţinute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puţin 8 (opt) pentru promovarea examenului”, a transmis MEC.

În această sesiune, 6.775 de candidaţi au avut dreptul de a susţine proba scrisă din data de 22 iulie. Au fost prezenţi 6.480 de candidaţi (95,65%). Dintre aceştia, 433 de candidaţi s-au retras, iar opt candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Două lucrări au fost anulate în centrele de evaluare.

Contestaţiile se depun conform calendarului aprobat, la centrele de examen sau pot fi transmise on-line sau pe fax, în zilele de 29 iulie, respectiv 30 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afişează în data de 4 august 2020.

Persoanele care nu au promovat examenul se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea, de fiecare dată, anterior susţinerii examenului, a stagiului de practică de un an şcolar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.