Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Educației vrea să angajeze 2-3.000 de consilieri în școli: 'Este nevoie în şcolile din România'

ebsilon.org
educatie invatamant scoala

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că doreşte înfiinţarea unui cabinet de psihopedagogie în fiecare unitate de învăţământ, precizând că ar fi nevoie de două, trei mii de astfel de consilieri, arată News.ro.

“Intenţionăm să promovăm o OUG prin care să permitem înfiinţarea unui cabinet de psihopedagogie, de orientare, la nivelul fiecărei şcoli. Este nevoie de aceşti consilieri în şcolile din România”, a declarat luni, ministrul Educaţiei.

El a precizat că trebuie realizată o colaborare cu universităţile din ţară care au experienţă în acest domeniu. “Posibilitatea înfiinţării acestor centre de consiliere în fiecare şcoală va fi promovată rapid, problema rămâne a personalului cu competenţe adecvate. Este nevoie de conlucrarea cu universităţile româneşti, sunt zece universităţi care au experienţă şi expertiză în acest domeniu, este nevoie de un număr situat între două mii şi trei mii de consilieri. Aceşti consilieri nu sunt pregătiţi, nu există persoane cu pregătire specifică pentru a ocupa un astfel de post dacă vrem să fie într-adevăr util şi eficient”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.