Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Educației își dorește redeschiderea școlilor! Cîmpeanu anunță prioritățile: 'Acolo ne vom concentra'

Inquam Photos / George Calin
Parlament, audieri, Sorin Cîmpeanu, Inquam Photos / George Calin

Sorin Cîmpeanu a precizat, duminică seară, în direct pe B1 TV, că Ministerul Educației își dorește redeschiderea școlilor cât mai devreme posibil, dar o astfel de măsură va fi luată numai după discuții cu Ministerul Sănătății și în funcție de evoluția epidemiei de COVID-19, dar și de ce fac alte state.

Întrebat de Silviu Mănăstire la „Dosar de politician” dacă ar putea fi viabile informațiile despre o posibilă redeschidere a școlilor în 11 ianuarie, ministrul Educației a negat: „Data de 11 ianuarie este data programată în structura anului școlar încă de acum câteva luni. Este data planificată pentru reluarea școlii după vacanța de iarnă. Data de 8 februarie este data de începere a semestrului II”.

Un miliardar american SPULBERĂ miturile legate de explozia acțiunilor Tesla și Bitcoin

Sorin Cîmpeanu a explicat că, atât din punct de vedere al redeschiderii, cât și al acțiunilor pentru compensarea pierderilor aferente acestei perioade, prioritate vor avea grădinițele, învățământul primar, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, dar și școlile defavorizate în ceea ce privește accesul la tehnologie.

„Cu siguranță, Ministerul Educației își dorește redeschiderea școlilor cât mai devreme posibil, dar asta va fi discutat cu Ministerul Sănătății. În funcție de situația epidemiologică, de evoluția ei și de ceea ce fac alte state. Cert este – și vă pot spune asta foarte clar – că prioritate vor avea grădinițele și învățământul primar, fără să neglijăm învățământul gimnazial, liceal, universitar, dar acolo apropierea este cea mai necesară între cadrul didactic și copil, în grădiniță și învățământul primar. Acolo ne vom concentra. De asemenea, ne vom concentra pe clasa a VIII-a și pe elevii clasei a XII-a, pentru că ei vor susține examene naționale, și nu în ultimul rând e nevoie de prioritizarea școlilor care, să spunem, au avut un acces deficitar la tehnologie și la internet, pentru că sunt câteva sute de mii de copii care în toată această perioadă au putut să facă ceea ce numim învățământ online într-o manieră deficitară – o spun cu toată răspunderea. Când spun că prioritizăm aceste trei categorii – grădiniță, învățământ primar, clasa a VIII-a, XII-a și școlile defavorizate, să le spunem în așa fel – mă refer nu numai la urgența deschiderii acestor școli, ci mă refer și la nevoie de acțiuni remediale, pentru a compensa cât se poate de mult, din timp, pierderile aferente aceste perioade”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Cât despre eventuale reforme în sistemul de educație, ministrul Sorin Cîmpeanu a explicat: „E bine să facem reformele acestea într-un echilibru cu societatea, cu așteptările societății, nu neapărat cu ideile unui ministru sau altui ministru. Posibilitatea de mișcare este  foarte, foarte puternic îngrădită și e normal, și e bine să fie așa”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.