Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Energiei dă asigurări: Consumul de energie nu a creat probleme din punct de vedere al rezervelor Sistemului Energetic Naţional

www.magnanews.ro
energie electrică

Valorile maxime atinse în această iarnă privind consumul de energie nu au creat probleme din punct de vedere al rezervelor Sistemului Energetic Naţional, a anunţat, miercuri, Ministerul Energiei, după şedinţa Comandamentului de Iarnă coordonat la nivelul instituţiei de către secretarul de stat, Niculae Havrileţ.

De asemenea, trecerea acestei perioade reci nu a fost însoţită de alte fenomene, viscol şi ninsori puternice, care ar fi putut să creeze probleme în special asupra reţelelor de transport şi de distribuţie, iar prognozele pentru perioada următoare indică o încălzire anormală întrucât în weekend este posibil să se ajungă la temperaturi foarte ridicate, se menţionează într-un comunicat al ministerului transmis AGERPRES.

Citește și: Vlad Voiculescu: ‘Cred că este bine ca oamenii să aibă acces la teste antigen de calitate’

În ceea ce priveşte Sistemul Naţional de Transport al Gazelor Naturale, în ultima săptămână analizată, acesta a fost în zona normală de funcţionare. "Nu au fost semnalate probleme în transport şi nici în distribuţia gazelor naturale către consumatori, iar stocurile de combustibili sunt în limite normale. Autorităţile sunt pregătite să intervină în cazul unor situaţii neprevăzute", se mai spune în comunicat.

Structura Comandamentului de Iarnă este formată din reprezentanţi ai instituţiilor şi autorităţilor publice competente în domeniul Energiei, precum şi ai operatorilor economici din sectorul energiei electrice şi al gazelor naturale.

Consumul de electricitate al României a depăşit, luni seara, nivelul de 9.500 de MW, fiind aproape de maximul istoric de 9.930 de MW, în timp ce importurile sunt peste 1.500 de MW, potrivit datelor privind starea sistemului energetic naţional, prezentate în timp real pe site-ul Transelectrica şi analizate de AGERPRES.

Citește și: Compania Moderna pregătește un vaccin anti-COVID-19 pentru copii: ‘Am început un studiu în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani’

Astfel, luni, la ora 17:50, consumul total al ţării era de 9.562 MW, producţia, de 8.050 MW, diferenţa de 1.512 MW reprezentând importuri.

Principala sursă de producţie a energiei erau hidrocentralele - 35%, urmate de centralele pe hidrocarburi - 22%, cărbune - 20%, nuclear - 17%, eolian - 2,5%, biomasa - 1,6%, fotovoltaic - 0%.

În istoricul ultimilor cinci ani, cel mai mare consum instantaneu de energie electrică a fost consemnat în luna ianuarie 2017, având o valoare de 9.930 MW.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.