Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Energiei, informații de ultimă oră: Numărul consumatorilor fără electricitate a scăzut la 142.518, de la 290.000

curent electric

Numărul consumatorilor nealimentați cu energie electrică în urmă condițiilor meteorologice a scăzut luni, 17 decembrie, la oră 10:00, la 142.518, din 418 localităti, după ce în cursul zilei de 16 decembrie totalul celor afectați era de circa 290.000, informează Ministerul Energiei, conform Mediafax.

Cei mai mulți clienți încă nealimentați cu energie electrică se află în aria de activitate a Enel Banat (86.560 de clienți din 170 de localităti), CEZ Oltenia (29.912 de clienți din 170 de localităti), Electrica Transilvania Nord (16.677 de clienți din 52 de localităti), Electrica Muntenia Nord (7.740 de clienți din 12 localităti), Electrica Transilvania Sud (824 de clienți din 13 localităti) și E.ON Moldova (805 clienți dintr-o singură localitate).

În zonă de activitate a Enel Banat au fost instalate grupuri Diesel pentru alimentarea unei părți a consumatorilor. În rețeaua electrică de distribuție sunt 13 linii de 110 kv încă indisponibile.

Ca urmare a fenomenelor meteorologice înregistrate în țară pe fondul codurilor galben și portocaliu de ninsori și de viscol, Ministerul Energiei a activat începând de duminică Comandamentul pentru situații de urgență din cadrul instituției.

Comandamentul este condus de secretarul de stat Andrei Maioreanu și supravegheză și coordonează activitatea tuturor operatorilor de distribuție a energiei electrice implicați în operațiuni de remediere a rețelelor afectate la nivel național și de reconectare a consumatorilor nealimentati cu energie electrică.

Ministerul Energiei a solicitat operatorilor de distribuție suplimentarea a echipelor operative de intervenție, în special în zonele cu cele mai multe cazuri de deconectare.

Ministerul Energiei va supraveghea întreagă acțiune a operatorilor de distribuție pană când situația va reveni la normal, peste tot în tară.

Potrivit estimării operatorilor de distribuție a energiei electrice, majoritatea consumatorilor incă afectați de întreruperea curentului electric va fi reconectată pană la finalul zilei de astăzi, 17 decembrie 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.