Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Finanţelor a împrumutat 378,5 milioane de lei de la bănci

Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, joi, 378,5 milioane de lei de la bănci, prin două emisiuni de titluri de stat, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Astfel, Finanţele au atras 197 milioane de lei printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark cu maturitate la 101 de luni, la un randament mediu de 8,08%, şi 181,5 de milioane de lei, printr-o altă emisiune de obligaţiuni cu maturitate la 42 luni, la un randament de 7,99%.

Vineri sunt programate două licitaţii suplimentare prin care statul vrea să atragă încă 120 de milioane de lei la randamentele stabilite joi pentru obligaţiuni, potrivit Agerpres.ro.

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna iunie 2022, împrumuturi de la băncile comerciale de 3,9 miliarde de lei, din care 200 de milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount şi 3,7 miliarde de lei prin nouă emisiuni de obligaţiuni de stat.

La acestea se poate adăuga suma de 555 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 4,455 miliarde de lei, este cu 1,725 de miliarde de lei peste cea de 2,73 de miliarde de lei programată în luna mai şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.