Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Finanţelor a împrumutat joi de la bănci 409 mil. lei

hotnews.ro
ministerul finantelor

Ministerul Finanţelor a împrumutat joi de la bănci 409 mil. lei, sub nivelul programat de 500 mil. lei, printr-o licitaţie de obligaţiuni de stat, la o dobândă de 7,22% pe an, anunță Ziarul Financiar.

Ministerul Finanţelor a împrumutat joi de la bănci 409 mil. lei, sub nivelul programat de 500 mil. lei, printr-o licitaţie de obligaţiuni de stat scadente în 2034, la o dobândă de 7,22% pe an, potrivit mediafax.

La licitaţie au participat şapte dealeri primari.

Valoarea totală a cererii a fost de 449 mil. lei, din care băncile au licitat în nume şi cont propriu 345 mil. lei, în timp ce ofertele necompetitive s-au ridicat la 103 mil. lei.

Rata cuponului a fost de 7,10%, iar randamentul până la maturitate aferent preţului mediu de adjudecare a fost de 7,22%.

Din suma totală adjudecată, de 409 mil. lei, băncile au oferit în nume şi cont propriu 305 mil. lei, în timp ce ofertele necompetitive s-au ridicat la 103 mil. lei.

„În conformitate cu prevederile art. 3, alin. 4 din Regulamentul-cadru privind operaţiunile de piaţă cu titluri de stat pe piaţa internă aprobat prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 318 din 2022, Ministerul Finanţelor Publice respinge ofertele de cumpărare cu un nivel al pretului mai mic decât 99,03%“, anunţă ministerul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.