Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Finanţelor lansează o nouă emisiune de titluri de stat Tezaur

ministerul finantelor

Ministerul Finanţelor lansează o nouă emisiune de titluri de stat Tezaur. Titlurile pot fi cumpărate începând cu 20 iulie.

Din 20 iulie 2023 românii pot investi în titlurile de stat Tezaur, cu maturități de 1 și 3 ani cu dobânzi anuale de 6,30% și, respectiv, 7,20%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată, scrie Mediafax.

„Oferă siguranță pentru economiile dumneavoastră, au randament competitiv, nu se impozitează, le poți accesa ușor și contribuie la dezvoltarea națională. Mai mult, nu trebuie să ai sume mari de investit, știi exact când și cât vei câștiga. Acestea sunt argumentele care fac din titlurile de stat Tezaur un instrument financiar puternic, pentru care le recomand oricui vrea să își asigure un venit pasiv, sigur și predictibil”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

Între 20 iulie – 17 august 2023 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online

Între 20 iulie – 18 august 2023 de la sediul unităților Trezoreriei Statului

Între 20 iulie – 17 august 2023 în mediul urban și 20 iulie – 16 august 2023 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Tot în această perioadă se desfășoară o nouă ediție a Programului de titluri de stat Fidelis, în care donatorii de sânge beneficiază de cea mai mare dobândă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.