Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul francez de Interne: Cel puțin 90 de kamikaze au intrat în Europa

bomba

Cel puțin 90 de teoriști islamiști s-au infiltrat printre refugiații veniți în ultimul an în Europa din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, se arată într-un raport al Ministerului de Interene al Franței. Conform oficialilor de la Paris, aceștia sunt dispuși să fie kamikaze și așteaptă doar ordine pentru a ataca.

În raport este citată o apropiată a „creierului” atentatelor de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, ucis într-o operațiune a forțelor de ordine din Paris.

Raportul de 55 de pagini se concentrează pe pregătirea tehnică a teroriștilor și pe tehnicile de criptare folosite pentru a nu fi prinși, scrie ziare.com.

În ceea ce privește bombele folosite, se pare că Statul Islamic a trimis experți din Siria în Europa pentru a le fabrica. Ei au folosit materiale ușor de obținut, dar foarte eficiente.
Raportul mai sugerează că lipsa controalelor la frontiere le-au permis teroriștilor să se miște liber prin Europa, fără a trezi vreo suspiciune. În plus, faptul ca guvernele naționale nu au colaborat și nu au făcut schimb de informații au facilitat dispariția jihadiștilor de pe radare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.