Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Justiţiei a efectuat aproape 6.000 de lucrări, în diferite cauze, pe timpul pandemiei de COVID-19

Inquam Photos / Octav Ganea
ministerul justitiei Inquam Photos

Ministerul Justiţiei precizează marţi că a efectuat aproximativ 6.000 de lucrări, în diferite cauze, pe timpul pandemiei COVID-19.

Pe perioada restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19, Ministerul Justiţiei şi-a exercitat fără discontinuităţi atribuţiile în domeniul cooperării judiciare internaţionale în materie penală, respectiv, civilă. Cooperarea judiciară acoperă toate formele de colaborare între autorităţile judiciare din România şi cele din străinătate, precum procedurile de extrădare, cele de transfer de persoane condamnate, obţinerea pensiei de întreţinere din străinătate", precizează Ministerul Justiţiei într-un comunicat transmis AGERPRES.

Citește și: Klaus Iohannis, anunț oficial! Starea de alertă se prelungește! Se redeschid mall-urile, grădinițele private și piscinele .

Concret, arată sursa citată, Ministerul Justiţiei cooperează cu peste 120 de state atât din Europa, cât şi din întreaga lume.

În perioada 16 martie - 3 iunie, Ministerul Justiţiei a efectuat aproximativ 6.000 de lucrări în diferite cauze, între care menţionăm 231 de demersuri în materie de extrădare, 863 în materia mandatului european de arestare, 357 privind obţinerea de pensii de întreţinere în/din străinătate, 161 de lucrări cu privire la aspecte civile ale răpirii internaţionale de copii, 825 de lucrări cu privire la transferul de persoane condamnate, 213 comunicări de acte judiciare/extrajudiciare în străinătate - penal şi civil, 226 de comunicări de acte judiciare/extrajudiciare din străinătate - civil, 124 de comunicări acte judiciare/extrajudiciare din străinătate-penal, 129 cereri de obţinere de probe-civil, 288 cereri de obţinere de probe-penal, menţionează MJ.

Citește și: Asta da curățenie! Sora și soția omului lui Ludovic Orban, angajate în Guvern!

"Ministerul Justiţiei a depus eforturi susţinute pentru a nu exista discontinuităţi, pe perioada restricţiilor impuse de pandemia cu COVID-19, în ceea ce priveşte cooperarea judiciară. Răspunsul autorităţilor din România a fost exemplar, ca de altfel şi al celor internaţionale în toate lucrările pe care le-am avut de procesat. Încrederea de care ne bucurăm în relaţia cu partenerii interni şi internaţionali a fost unul dintre factorii cheie ai reuşitei demersurilor noastre', a precizat directoarea Direcţiei Drept Internaţional şi Cooperare Judiciară din cadrul Ministerului Justiţiei, citată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.