Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică Strategia națională de reintegrare socială a persoanelor private de libertate 2020-2024

just.ro
sigla ministerul justitiei

Ministerul Justiției (MJ) a lansat în dezbatere publică Strategia națională de reintegrare socială a persoanelor private de libertate 2020-2024, aceasta vizând persoanele internate într-un centru educativ sau într-un centru de detenție, cele aflate în închisoare,dar și pe cei care au fost eliberați, anunță MEDIAFAX.

Citește și: S-a întors roata- PSD vrea dublarea alocațiilor pentru copii

Potrivit Notei de fundamentare publicată pe site-ul MJ, se impune reglementarea cadrului legislativ, astfel încât să devină posibilă încheierea de contracte individuale de muncă, pentru persoanele private de libertate, în mod special pentru cei din regim deschis, având în vedere că munca prestată la diverși agenți economici reclamă această formă de reglementare a raporturilor de muncă, ce ar avea un impact real și pentru facilitarea reinserției socio-profesionale.

„De asemenea, a fost introdusă și posibilitatea pentru instituțiile implicate de a avea acces la baza de date și informații gestionate cu privire la persoanele private de libertate sau persoanele care au executat o pedeapsă sau o măsură privativă de libertate”, se arată în documentul menționat.

În cadrul proiectului de Hotărâre de Guvern se menționează că se dorește înființarea unui comitet interministerial, care să se asigure că prevederile Strategiei sunt implementate.

Între altele, acest comitet ar urma să iniţieze demersuri pentru mobilizarea resurselor necesare implementării prevederilor Strategiei și să asigure comunicarea interministerială, precum şi armonizarea punctelor de vedere, în aplicarea prevederilor Strategiei.

Citește și: Panică în sistemul de apărare și ordine publică- ‘Vor avea pensii mai mici cu 30%’ .

Conform proiectului de HG, Comitetul este format din câte un reprezentant, având funcţie de conducere, cel puţin la nivel de director, din cadrul următoarelor instituţii publice: Ministerul Justiţiei; Ministerul Muncii și Protecţiei Sociale; Ministerul Educaţiei și Cercetării; Ministerul Afacerilor Interne; Ministerul Sănătăţii; Direcţia Naţională de Probaţiune; Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Sursa citată menționează că preşedintele Comitetului este reprezentantul Ministerului Justiţiei.

Propunerile privind proiectul de act normativ supus dezbaterii pot fi transmise în scris pe adresa Ministerului Justiţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.