Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Mediului le-a pus gând rău celor care hrănesc urșii. Propunerea lui Tanczos Barna pentru a-i pedepsi

stirileprotv.ro
urs brun

Ministerul Mediului va propune dublarea sau chiar triplarea amenzilor pentru persoanele neautorizate care hrănesc urși, potrivit Mediafax.

„Lucrăm la un proiect de act normativ privind limitarea și sancționarea drastică a hrănirii exemplarelor de urs de către persoane neautorizate în apropierea localităților, respectiv vom crește cuanumul amenzilor pentru abandonările de deșeuri și vom efectua controale mult mai riguroase în ceea ce privește abandonarea deșeurilor în jurul localităților”, a declarat miercuri Szép Róbert, secretar de stat în Ministerul Mediului.

Citește și: Cîțu refuză să își asume documentul cu antet al guvernului și refuză să ia măsuri la adresa consilierilor care au redactat actul în scop politic VIDEO

Acesta susține că până acum au fost puține persoane prinse în flagrant în timp ce hrăneau urși. În ultimele două săptămâni, trei persoane au fost filmate, identificate și amendate, dar este prea puțin, crede secretarul de stat.

„În ceea ce privește cuantumul amenzilor, am solicitat un punct de vedere de la Garda Națională de Mediu și așteptăm propunerilor lor. Noi am sugerat ca amenzile să fie drastice, mult mai mari peste ceea ce este acum, pentru persoane fizice acestea sunt de 3.000 și 5.000 de lei, noi sperăm să le dublăm sau chiar să le triplăm”, a mai spus Szép Róbert.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.