Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Muncii a făcut anunțul momentului: Se dau noi sume de bani pentru români

Shutterstock
bani romania

Drepturile de ajutor de încălzire, acordate în toamna lui 2023, inclusiv pentru cei care utilizează material lemnos, în perioada rămasă din sezonul rece din primăvara lui 2024, vor fi menţinute în plată. Guvernul a aprobat menţinerea în plată, la acelaşi nivel, a drepturilor de ajutor de încălzire şi suplimentului pentru energie pentru perioada rămasă din sezonul rece 2023-2024, în contextul modificărilor legislative survenite în ultima perioadă.

Cererile soluţionate în toamna anului 2023, cu precădere cele referitoare la sumele acordate în vederea achiziţionării de material lemnos, sunt menţinute în plată, în aceleaşi condiţii, şi în primăvara anului 2024, mai arată comunicatul de presă al Ministerului Muncii.

Astfel, noile criterii de acordare a ajutorului de încălzire şi a suplimentului pentru energie, prevăzute de Legea privind Venitul Minim de Incluziune (VMI), care a înlocuit Venitul Minim Garantat (VMG), se vor aplica doar pentru solicitanţii care au depus cereri de acordare a ajutorului de încălzire şi a suplimentului pentru energie după data de 1 ianuarie 2024.

Actul normativ a fost aprobat de Guvern şi pentru ca majorarea cu 13,8% a punctului de pensie, aplicată de la începutul anului, să nu afecteze drepturile de ajutor pentru încălzire deja stabilite şi/sau plătite, cum este cazul ajutoarelor pentru cei care se încălzesc cu lemne şi/sau alte materiale solide ori petroliere.

Totodată, va fi aplicată scutirea de la plata debitelor, în situaţia în care acestea au fost deja constituite prin decizia directorului executiv al agenţiei pentru plăţi şi inspecţie socială judeţeană/a municipiului Bucureşti.

„Măsura aplicată vine în sprijinul celor aflaţi în dificultate financiară, mai ales că o mare parte a beneficiarilor de ajutor pentru încalzire şi a suplimentului pentru energie fac parte din categoria pensionarilor şi a familiilor cu copii, acestia fiind cei mai afectaţi în condiţiile în care nu vor mai putea beneficia de aceste măsuri de protecţie”, a declarat ministra Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.