Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul pentru problemele indigenilor australieni va fi condus în premieră de un indigen

www.operationworld.org
australia

Premierul australian Scott Morrison l-a numit duminică pe Ken Wyatt în funcţia de ministru pentru problemele indigenilor, Wyatt devenind astfel primul indigen care conduce acest minister, relatează dpa.

Numirea are loc după alegerile federale de la 18 mai, încheiate cu victoria "miraculoasă" a coaliţiei conservatoare a premierului în exerciţiu.

Wyatt a crescut la o fermă pentru indigeni din Australia de Vest, mama sa, Mona Abdullah, fiind membră a Generaţiei furate, copiii indigeni care au fost luaţi din familiile lor pentru a fi instituţionalizaţi, daţi în plasament sau adoptaţi între 1910 şi 1970.

El provine din triburile Noonga, Yamatji şi Wongi şi are de asemenea origini irlandeze. Ken Wyatt a devenit cel de-al treilea australian indigen ales în parlament în 2010 şi a purtat o haina tradiţională din piele de cangur atunci când a depus jurământul.

În 2017, el a devenit primul australian indigen numit ministru şi a fost responsabil pentru problemele vârstnicilor.

La o săptămână după victoria surpriză în alegerile federale, Morrison şi-a păstrat majoritatea miniştrilor săi în vechile funcţii.

Numărătoarea voturilor indică faptul că va avea o majoritate de două locuri, o situaţie mai bună decât înainte de alegeri, când conducea un guvern minoritar şi a trebuit să negocieze cu independenţi pentru adoptarea legislaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.