Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul rus al Apărării anunță un atac devastator în sudul Ucrainei: A fost lovit un șantier de construcții navale în Nikolaev

nikolaev

Ministerul rus al Apărării a afirmat în această dimineață că forțele sale au lovit o instalație de construcții navale din orașul Nikolaev din sudul Ucrainei, potrivit Sky News.

Sistemele de rachete și artileria au distrus patru MLRS Grad și un depozit de muniții în RPD și au atacat hangarul șantierului naval Okean din Nikolaev, distrugând peste 15 tancuri și vehicule de luptă de infanterie ucrainene, precum și cinci piese de artilerie de calibru mare, a anunțat luni reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov.

"Au fost distruse patru instalații ale sistemului de rachete cu lansare multiplă BM-21 Grad, 46 de arme și echipamente militare ucrainene, precum și un depozit de muniții în apropiere de Novomikhailovka din Republica Populară Donețk", a declarat Konashenkov.

Potrivit acestuia, în plus, în urma unei lovituri de artilerie asupra unui hangar de pe teritoriul uzinei de construcții navale Okean din orașul Nikolaev, au fost distruse peste 15 tancuri și vehicule de luptă de infanterie ucrainene și cinci piese de artilerie de calibru mare.

Sistemele rusești de apărare aeriană au doborât 15 drone ucrainene și au interceptat nouă obuze Smerch MLRS, a precizat generalul-maior.

"Sistemele rusești de apărare aeriană au doborât 15 vehicule aeriene ucrainene fără pilot la bord în zonele localităților Severodonetsk, Novochervonoe, Vasilevka din Republica Populară Luhansk, Panteleymonovka, Grigorovka, Krasnogorovka, Nevelskoye din Republica Populară Donețk, Petropillye, Petrovskoye, Glinskoye din regiunea Harkov, Chernobaevka și Aleksandrovka din regiunea Kherson", - a declarat el.

Potrivit lui Konashenkov, de asemenea, în zonele localităților Malaya Kamyshevakha, Kamenka, Brazhkovka, Glinskoye din regiunea Harkov și Chernobaevka din regiunea Kherson au fost interceptate nouă rachete ucrainene din sistemul de rachete cu lansare multiplă Smerch.

Forțele armate ruse au distrus cu rachete de înaltă precizie două posturi de comandă și observare ale batalioanelor Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU) și 34 de zone de concentrare a forței de luptă și a echipamentelor APU, a declarat Konashenkov.

"Rachete lansate din aer de înaltă precizie au lovit două posturi de comandă și observare ale batalioanelor Forțelor Armate ale Ucrainei, un centru de comunicații, precum și 34 de zone de concentrare a forței de luptă și a echipamentelor militare ale Forțelor Armate ale Ucrainei", a declarat el.

Aviația militară și tactică a Federației Ruse a lovit într-o zi trei posturi de comandă ale Forțelor Armate ale Ucrainei și, de asemenea, a distrus până la 320 de naționaliști și 47 de unități de armament și echipament militar ucrainean, a declarat reprezentantul Ministerului rus al Apărării.

"Avioanele operativ-tactice, ale armatei și avioanele fără pilot au lovit trei posturi de comandă și 67 de zone de concentrare a forței de luptă și a echipamentelor militare ale Forțelor Armate ale Ucrainei", a spus el.

Potrivit lui Konashenkov, în total, până la 320 de naționaliști, precum și 47 de unități de armament și echipamente militare ale Forțelor Armate ale Ucrainei au fost distruse în urma loviturilor aeriene.

Trupele de rachete și artileria au lovit 62 de posturi de comandă, inclusiv comandamentul operațional "Sud" din regiunea Nikolaev, și 593 de zone de concentrare a forței de muncă și a echipamentului militar al Forțelor Armate ale Ucrainei, a declarat Konashenkov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.