Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul rus al Apărării anunță victorii în serie pe frontul din Donețk și Harkov

Pixabay
soldati

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, a prezentat sâmbătă acțiuni ofensive de succes desfășurate de armata rusă în Ucraina, conform Interfax, relatează Rador.

În direcția Donețk, în zona localității Razdolovka, rușii au învins subunități ale Brigăzii a 10-a de asalt montan a Forțelor Armate ale Ucrainei, a spus oficialul rus.

"În ultimele 24 de ore, în această direcție, pierderile inamicului s-au ridicat la 60 de militari ucraineni și de mercenari, patru transportoare blindate și trei camionete", a adăugat Konașenkov.

În direcția Kupian au fost nimiciți aproximativ 50 de militari ucraineni și au fost distruse patru mașini blindate de luptă și două camionete, pitrivit acestuia.

Ca urmare a loviturilor aviației și a artileriei rusești asupra pozițiilor subunităților de apărare teritorială, în zona localității Тоrskoe și a brigăzii de desant aerian a Forțelor Armate ale Ucrainei în zona localității Ternî din republica populară Donețk au fost uciși peste 40 de militari ucraineni și au fost distruse trei mașini blindate de luptă și patru automobile, a arătat Konașenkov.

În sudul Donețkului, în urma loviturilor aviației militare și a artileriei asupra concentrării de subunități ale brigăzii mecanizate 92 a Forțelor Militare ale Ucrainei în zona localității Vodianoe din republica populară Donețk au fost nimiciți peste 40 de militari ucraineni și distruse patru mașini blindate și șase automobile, a comunicat Konașenkov.

Miltarii ruși au tras într-un depozit de armament al Forțelor Armate ucrainene în regiunea Zaporojie, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

Trupele de rachetă și artileria grupării rusești de trupe au distrus punctul de control al brigăzii mecanizate 65 a Forțelor Armate din Ucraina în zona localității Lejino și un depozit de armament de rachetă și artilerie în zona localității Novoselovka din regiunea Zaporojie, a spus Konașenkov.

Potrivit afirmațiilor acestuia, au fost efectuate lovituiri asupra a 53 de subunități de artilerie ale Forțelor Armate din Ucraina, asupra militarilor și echipamentului militar din 92 de raioane.

În ultimele 24 de ore au fost doborâte trei elicoptere ucrainene - două Mi-8 și Mi-24 - și un avion Su-27 al Forțelor Militare Aeriene ale Ucrainei, au fost interceptate 15 drone ucrainene în republicile Donețk și Luhansk, în regiunile Herson și Zaporojie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.