Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul rus al Apărării: Rachete cu rază lungă de acțiune au distrus uzina care producea motoare pentru aviația de luptă a Ucrainei

Russian Defence Ministry
lovitura racheta nucleara

O lovitură cu rachete maritime și aeriene de înaltă precizie la Zaporojie a distrus atelierele uzinei Motor Sich, care producea motoare pentru avioane și drone, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, citat de Interfax.

„Rachetele aeriene și maritime cu rază lungă de acțiune de înaltă precizie din orașul Zaporojie au distrus atelierele de producție ale fabricii Motor Sich, care produceau motoare de avioane pentru aviația de luptă a forțelor aeriene ucrainene, inclusiv vehicule aeriene fără pilot”, a spus Konașenkov la un briefing miercuri.

Motor Sich PJSC este unul dintre cei mai mari producători din lume de motoare pentru echipamente aviatice și exportă produse în peste 100 de țări din întreaga lume.

Konașenkov a anunțat și distrugerea unităților din rezerva Forțelor Armate ale Ucrainei din regiunea Dnipropetrovsk.

„În zona gării Pokrovskoye din regiunea Dnepropetrovsk au fost distruse unități din rezerva Forțelor Armate ale Ucrainei, care au fost transferate pentru a consolida gruparea trupelor ucrainene din Donbas”, a spus Konașenkov.

În plus, trei posturi de comandă, inclusiv postul de comandă al brigăzii a 14-a mecanizată și un centru de comunicații din zonele Vrubovka și Bakhmut, au fost lovite de rachete de înaltă precizie lansate cu aer în timpul zilei, a spus el.

Centrul de inginerie radio al Forțelor Armate ale Ucrainei de lângă așezarea Dneprovskoye, regiunea Mykolaiv, centrul logistic al brigăzii 72 de infanterie motorizată de lângă Soledar și două baze de combustibil din apropierea Kovyagin și Bezlyudovka, regiunea Harkiv, au fost de asemenea distruse, a spus Konașenkov.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.