Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul rus al Apărării susține că a respins două drone în regiunea Moscovei

Facebook
drone

O dronă ucraineană a fost bruiată deasupra regiunii Moscovei şi s-a prăbuşit, a anunţat luni Ministerul Apărării rus, citat de Reuters. O altă dronă a fost doborâtă deasupra regiunii Moscovei, au anunţat agenţiile de presă ruse, citând Ministerul Apărării rus. Sosirile şi plecările de pe aeroportul moscovit Vnukovo au fost suspendate, a precizat agenţia oficială de presă TASS, conform Agerpres.

"La 21 august, în jurul orei 6:50, ora Moscovei, o încercare a regimului de la Kiev de a efectua un atac terorist cu un vehicul aerian fără pilot (...) a fost zădărnicită", se arată într-un comunicat al ministerului, citat de TASS, adăugând că drona "a fost suprimată prin intermediul războiului electronic" (EW) şi "nimeni nu a fost rănit".

După aceea, agenţia RIA Novosti, citând serviciul de presă al aeroportului Vnukovo, a anunţat că "din motive independente de controlul aeroportului, au fost impuse restricţii temporare privind primirea şi plecarea aeronavelor pe Vnukovo" şi începând cu ora 6:25, ora Moscovei, o parte din zboruri au fost redirecţionate către aerodromuri alternative.

Duminică, Ministerul Apărării rus a anunţat că a bruiat o dronă ucraineană în regiunea Moscovei, forţând-o să se prăbuşească într-o zonă nepopulată.

Organismul de control al aviaţiei din Rusia a declarat atunci că a oprit pentru scurt timp zborurile către aeroporturile Vnukovo şi Domodedovo ale oraşului, ca răspuns.

Loviturile de drone ucrainene atât în regiunile de graniţă, cât şi asupra capitalei Rusiei au devenit din ce în ce mai frecvente în ultimele luni, raportate de asemenea în districtul financiar al Moscovei.

În mai, Rusia a anunţat că două drone ucrainene au încercat să atace Kremlinul.

De obicei, Ucraina nu comentează cine este în spatele atacurilor pe teritoriul Rusiei, deşi oficialii şi-au exprimat în mod public satisfacţia în legătură cu aceasta, notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.