Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Sănătății primește bani la rectificarea bugetară: Despre ce sumă e vorba

sanatate bani

Ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu a afirmat astăzi la Realitatea TV că la rectificarea bugetară, Sănătatea va fi pe plus. Astfel, Ministerul Săntăţii urmează să primească 160 milioane de lei.

Ministerul Sănătății spune că nu avea nevoie. Ar fi vorba de o echilibrare a fondului unic de asigurări. Banii din acest fond mergeau către spitale și programe naționale, pentru bolnavii de cancer.

"Ministerul Sănătăţii are nevoie întotdeauna de mai mulţi bani. Chiar acum sunt la o discuţie cu ministrul de Finanţe. În acest an, am colectat mai mulţi bani decât în alţi ani. Nu mai este nevoie de banii de la Fondul de reechilibrare", a afirmat ministrul Săntăţii.

Conform acestuia, atât bugetul Sănătăţii, cât şi cel al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate vor fi pe plus.

"Eu vreau toţi bani de pe lumea asta pentru sănătate, dar deocamdată vedem ce se poate cu bugetul actual al României", a spus Nicolae Băncioiu.

În schimb, Cezar Irimia, preşedinte al Asociaţiei Pacienţilor de Cancer, a afirmat că deşi nu mai există liste de aşteptare pe oncologie, sistemul este în continuare subfinanţat.

"Cu 160 de milioane de lei nu vom putea realiza prea multe cu reactualizarea listei. Suma este foarte mică, pacienţii vor suferi în continuare", a spus aceasta.

Legat de acest lucru, ministrul Bănicioiu a afirmat că în acest an se va rezolva problema cu medicamentele noi. "Vă asigur că vom rezolva problema medicamentelor compensate", a afirmat acesta.

Nicolae Bănicioiu a mai spus că în prima lună de funcţionare a cadrului, luna iunie, au fost făcute economii de 97 milioane lei.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a afirmat, la Realitatea TV, că Sănătatea va avea alocări suplimentare la rectificarea bugetară de marţi.

Legat de suma de 600 de milioane de lei care apare cu minus la bugetul Sănătăţii, pe site-ul MFP, ministrul Finanţelor a afirmat că Sănătatea nu va pierde niciun lei, ci va avea sume alocate suplimentar.

Acesta a explicat că aceste fonduri era iniţial prevăzută pentru reechilibrarea bugetului CNAS, însă nu mai este nevoie de bani suplimentari întrucât colectarea a crescut.

"Vom vedem marţi că nu ia nimeni niciun ban la sănătate şi că se vor aloca fonduri suplimentare", a afirmat Eugen Teodorovici, adăugând că acestă sumă nu mai este necesară la FNUASS.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.