Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Sănătății a dispus control FULGER la clinica din Pitești, unde un copil de 4 ani a PARALIZAT din cauza unei anestezii

Digi 24
Victor Costache

Inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș fac verificări la clinica stomatologică din Pitești, acolo unde un copil de patru ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce i s-a făcut anestezie, DSP aplicând deja o amendă de 20.000 de lei unității medicale, anunță MS, conform Mediafax.

Citește și: Demis prin moțiune de cenzură, Predoiu NU RENUNȚĂ la desființarea SIIJ: discuție cu experții CE aflați în INSPECȚIE în România

„Inspectorii sanitari argeșeni verifică condițiile în care s-a acordat asistența medicală copilului, respectarea protocoalelor medicale și a legislației în vigoare privind acordarea anesteziei, autorizația sanitară de funcționare a clinicii, condițiile igienico –sanitare din unitate”, anunță Ministerul Sănătății.

Din primele verificări, părinții s-au prezentat cu copilul, luni, pentru efectuarea unui tratament stomatologic la clinica din Pitești. Clinica stomatologică are autorizație sanitară de funcționare (ASF) eliberată de DSP Argeș cu nr.170 din 28 iulie 2016 pentru obiectul de activitate consultații și tratamente în specialitățile medicină dentară și ortodonție.

Din ASF nu reiese că acest cabinet ar avea în structura de funcționare o secție de ATI.

„Inspectorii DSP Argeș au aplicat clinicii stomatologice o sancțiune în valoare de 20.000 lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în Autorizarea Sanitară de Funcționare. (HG 857/2011, art.3, lit e)”, menționează comunicatul MS.

Ancheta este în derulare. Concluziile vor fi prezentate conducerii MS într-un raport cu privire la situația existentă.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că, luni seara, copilul de patru ani am mers la o clinică privată din Pitești pentru o intervenție stomatologică, sub anestezie. La scurt timp, starea băiețelul lui s-a agravat. Copilul a intrat în comă, fiind transferat la Spitalul de Pediatrie din Pitești, iar de aici la un spital din București.

În prezent, copilul este internat în stare gravă în Spitalul Clinic de Urgență Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Polițiștii fac verificări în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.