Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MInisterul Sănătăţii a lansat o licitaţie pentru dotarea unui nou centru de radioterapie la Ploieşti

radioterapie sanador

Ministerul Sănătăţii a lansat, printr-un proiect al Băncii Mondiale, licitaţia internaţională pentru achiziţia de echipamente destinate dotării unui nou centru de radioterapie de la Spitalul Municipal Ploieşti.

Potrivit unui comunicat remis vineri AGERPRES, se urmăreşte achiziţionarea a două acceleratoare lineare medicale, de staţii pentru planificare tratament şi staţii de conturare, precum şi de lucrări de construcţii pentru amenajarea spaţiilor, pentru instalarea şi funcţionarea optimă a aparaturii.

Termenul pentru depunerea ofertelor este 17 august, urmând ca până la începutul anului 2024 noul centru să înceapă tratamentele radioterapeutice pentru pacienţii bolnavi de cancer din judeţul Prahova şi cele limitrofe.

"Ministerul Sănătăţii a investit aproximativ 40 de milioane de euro în construcţia şi dotarea a încă 7 centre de radioterapie care au fost date în folosinţă în cursul anului 2022. Astfel, conform Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (Viena) şi a Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare, România a ajuns anul acesta la un număr de 3,37 acceleratoare liniare medicale la 1 milion de locuitori, fiind situată în media Uniunii Europene privind capacitatea de tratament prin radioterapie a pacienţilor cu cancer", se arată în comunicatul citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.