Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Sănătății: Atragem atenția asupra achiziționării medicamentelor online, din surse neautorizate

New Money
medicamente covid

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat data de 17 septembrie Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului, cu scopul de a fi dezvoltate politici și practici privind siguranța pacienților în lume, iar anul acesta tema este utilizarea sigură a medicamentelor.

Ministerul Sănătății îndeamnă pacienții și aparținătorii acestora să se informeze cu privire la modul de utilizare corecta a medicamentelor și să conștientizeze importanța achiziționării acestor produse numai din surse autorizate.

„Atragem atenția asupra achiziționării medicamentelor online, din surse neautorizate, care crește riscul de a intra în posesia unor produse falsificate. Aceste produse neautorizate ar putea să nu fie evaluate corespunzător din punct de vedere al calității, siguranței și eficacității, în conformitate cu prevederile legale în vigoare de la nivelul Uniunii Europene. Utilizarea eronată a medicației afectează milioane de pacienți în întreaga lume, iar costurile cauzate de neglijarea siguranței pacientului reprezintă o povară pentru toate sistemele de sănătate”, transmite, sâmbătă, Ministerul Sănătății.

Potrivit MS, este important să se acorde atenție atât locului de unde achiziționăm medicamentele, cât și modului in care sunt administrate, potrivit indicațiilor medicului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.