Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Sănătății cumpără ZECI de mii de doze de Remdesivir: OMS a declarat că e INEFICIENT în tratarea COVID

forbes.ro
Remdesivir

Ministerul Sănătății a semnat un nou contract pentru achiziția unei cantități de 32.800 de flacoane Veklury (Remdesivir)100 mg, anunță, joi, Ministerul Sănătății. Cele 32.800 de flacoane Veklury (Remdesivir) 100 mg vor fi distribuit, gratuit, către spitalele care asigură tratamentul pacienților infectați cu SARS-Cov-2 cu forme severe de boală.

Citește și: Date oficiale: 8% din românii care au MURIT de coronavirus erau vaccinați

Fondurile pentru achiziția produsului au fost asigurate din bugetul Ministerului Sănătății, din rezerva epidemică. La data de 27 septembrie 2021, la nivel național, stocul pentru Veklury (Remdesivir) era de 24.185 flacoane, potrivvit MS. Veklury (Remdesivir) a fost primul tratament autorizat pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, acesta primind o autorizație de introducere pe piață condiționată. Medicamentul "pare să aibă un efect redus sau niciun efect asupra pacienţilor internaţi cu COVID-19, dacă se ia în considerare rata mortalităţii, debutul ventilaţiei sau durata spitalizării", se arată în studiul Solidarity al OMS, care a observat efectele pe care le-au avut tratamentele cu Remdesivir și a încă trei medicamente asupra a 11 266 bolnavi de Covid, scrie Digi 24.

Niciunul dintre medicamente nu a avut efect substanțial asupra ratei mortalității și nici nu a redus necesitatea ventilării mecanice a pacienților, susține Financial Times care a obținut o copie a studiului.

”Aceste tratamente cu remdesivir, hidroxiclorochină, lopinavir și interferon au arătat efect nesemnificativ asupra reducerii mortalității pacienților internați”, mai spune studiul OMS. Tot acesta susține că aceste medicamente au avut efecte nesemnificative și asupra duratei internării, dar cercetătorii OMS au precizat că studiul lor a vizat în principal impactul acestor medicamente asupra mortalității pacienților bolnavi de Covid aflați în spitale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.