Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Sănătăţii, de Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului: În România, mai mult de 25.000 de persoane, dintre care peste 11.000 sunt copii

basilica.ro
copil autism

Ministerul Sănătăţii a transmis, de Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, că este momentul simbolic în care umanitatea, ca urmare a unei rezoluţii a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite din 2007, îşi îndreaptă atenţia către persoanele care suferă de autism, potrivit news.ro.

Reprezentanţii instituţiei reamintesc că la nivel global peste 70 de milioane de oameni suferă de autism, iar în România, mai mult de 25.000 de persoane, dintre care peste 11.000 sunt copii, care au această dizabilitate.

„Prin intermediul Programul Naţional de Sănătate Mintală şi Profilaxie în Patologia Psihiatrică Ministerul Sănătăţii alocă resurse necesare pentru diagnosticarea timpurie a acestei afecţiuni şi pentru asigurarea tratamentului adecvat de-a lungul vieţii. Desfăşurăm de asemenea împreună cu partenerii norvegieni un program care să asigure creşterea gradului de conştientizare şi îmbunătăţirea capacităţilor membrilor comunităţii, a părinţilor, profesioniştilor din domeniul asistenţei medicale primare, educaţiei şi protecţiei sociale pentru a sprijini copiii expuşi  cu tulburări de sănătate mintală şi pentru îmbunătăţirea accesului lor la serviciile de îngrijire a sănătăţii. Ştiu că este loc de mai mult şi de mai bine. Trebuie să activăm, nu doar asupra dimensiunii medicale a autismului, ci pentru a crea o lume în care toate persoanele cu autism să îşi poată atinge potenţialul maxim prin creşterea înţelegerii şi a acceptării. Persoanele diagnosticate cu autism au nevoie de programe de asistenţă medicală profesioniste, însă avem obligaţia să le asigurăm integrarea în sistemul educaţional şi pe piaţa muncii. Le mulţumesc profesioniştilor din domeniul sănătăţii care sunt implicaţi în asistenţa medicală complexă a persoanelor cu autism. Împreună putem veni în sprijinul semenilor noştri care au autism, astfel încât viaţa lor să fie mai bună şi mai sigură!”, a declarat ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, conform comunicatului de presă al MS.

Ministerul Sănătăţii sprijină iniţiativele instituţiilor publice, organizaţiilor neguvernamentale şi voluntarilor individuali care participă, prin diverse acţiuni, la Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.