Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Sănătății dorește reorganizarea și modernizarea sistemului național de transfuzie sanguină

Ro Health Review
Victor Costache

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a prezidat astăzi, dezbaterea organizată la Palatul Parlamentului de către Ministerul Sănătății în parteneriat cu Compania Unifarm SA și Comisia de Sănătate din Senat, cu tema “Reorganizarea sistemului național de transfuzie sanguină: Realități naționale și standarde europene”.

Timp de 4 ore, experți români și străini din domeniul medical transfuzional, reprezentanți din sistemul național de transfuzii, reprezentanți ai pacienților, dar și din cadrul Administrației Prezidențiale, Guvernului României, Ministerului Sănătății și Parlamentului  au discutat despre situația sistemului național de transfuzie sanguine, despre îmbunătățirea și eficientizarea activității de transfuzie, dar și despre  necesitatea schimbării legislative urgente în domeniu.

Toți participanții la dezbatere au fost de acord cu faptul că sistemul trebuie  restructurat și modernizat pentru îmbunătățirea accesului pacienților la sânge, produse și derivate din sânge.

“Transfuzia sanguină reprezintă o prioritate strategică de siguranță națională, iar sistemul va primi atenția cuvenită. Am organizat această dezbatere pentru a consemna toate punctele de vedere – din partea pacienților, experților, profesioniștilor din domeniul sănătății, marii consumatori de sânge și furnizorii de produse din sânge. Pentru îmbunătățirea activității avem în vedere măsuri pe termen scurt, dar și măsuri pe termen mediu și lung.  Se va demara rapid modernizarea centrelor de transfuzii sanguine, deoarece interesul pacienţilor din România primează şi nu putem asista la dezbateri fără să luăm nicio decizie între timp. În planul de investiţii pot să vă anunţ că sunt prevăzute deja 30 de milioane de lei numai pentru modernizarea centrelor de transfuzie în 2020. Trebuie făcute angajări, trebuie plătite orele suplimentare, există resursele bugetare, trebuie deschise sâmbătă şi duminică. Vom vedea planul de soluţii al experţilor din domeniu. Ne dorim schimbarea legislației în domeniu în beneficiul pacienților noștri”,  a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.