Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Sănătății: Este foarte puțin probabil ca studentul din Bacău să fie infectat cu noul coronavirus

Facebook
coronavirus

Este foarte puțin probabil ca studentul din Bacău să fie infectat cu noul coronavirus, la sosirea în țară el a prezentat doar febră și tuse seacă, care între timp s-au remis, în momentul de față acuzând dureri musculare, anunță Ministerul Sănătății, anunță MEDIAFAX.

„Pacientul a venit dintr-o regiune din China cu puține cazuri confirmate de infecție cu noul Coronavirus (128 cazuri), răspândite în 11 localități. A sosit în țară în urmă cu opt zile. Este foarte puțin probabil ca pacientul să fie infectat cu noul Coronavirus. La sosirea în țară a prezentat doar febră și tuse seacă, care între timp s-au remis în momentul de față acuzând dureri musculare”, anunță, luni, Ministerul Sănătății.

Citește și: Guvernul Orban începe săptămâna cu împrumuturi! O nouă sumă uriașă luată de la bănci

Simptomatologica a fost redusă și neelocventă, precizează MS.

În cursul serii de luni studentul va fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof.Dr. Matei Balș”, evaluat și diagnosticat clinic și biologic, conform sursei menționate.

Un student din Bacău s-a întors din China și a prezentat simptome de gripă, motiv pentru care există suspiciune de coronavirus. El a fost transferat la Institutul Matei Balș din București de la Spitalului Județean Bacău.

Adrian Popa, director al Spitalului Județean Bacău, a declarat, luni, presei, că tânărul de 24 de ani, s-a întors în 17 ianuarie din China, unde e student, cu simptome de răceală și, deoarece acestea s-au agravat, luni s-a dus la Urgențe.

Citește și: Moise Guran, funcție-cheie în USR-PLUS! Alianța se transformă într-un singur partid

„La acest moment este că o persoană de 24 de ani de sex masculin s-a prezentat în UPU, inițial cu niște simptome de gripă, însă, din declarații am aflat că este student în China și că pe data de 17 s-a întors de acolo, acuzând simptome de răceală. Înțeleg, din declarațiile lui că a tratat-o la domiciliu, însă după ceva zile a simțit iarăși simptome agravante și s-a prezentat în UPU”, a spus Popa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.